VELIKA TRAGEDIJA

Ovo je vozač autobusa u kojem je poginula 21 osoba: Prije nesreće je objavio fotografiju i poruku...

Svjedoci su opisali što se događalo s autobusom u sekundama prije nesreće i svi su se složili da je posrijedi bilo nešto čudno

Alberto Rizzotto

 Privatni Album/

Najmanje 21 osoba je poginula, a dvadesetak ih je ozlijeđeno u stravičnoj nesreći u Italiji. Užas se dogodio kada je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije i zapalio se. Talijanski mediji javljaju da je među poginulima i jedan hrvatski državljanin.

Autobusom je upravljao Alberto Rizzotto, 40-godišnjak iz Trevisa, koji je i sam smrtno stradao u nesreći. Neposredno prije nje, na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj se vidi da senalazi u kampu Hu u Margeri, uz natpis "Shuttle to Venice", prenosi Slobodna Dalmacija.

Talijanski mediji prenijeli su kako se nesreća dogodila: automobili u koloni na nadvožnjaku i između njih autobus koji pravi čudan pokret, kamere postavljene na putu snimaju ga dok se kreće "pretjeranom brzinom", kažu oni koji su pogledali snimku nesreće. I na kraju pada na desnu stranu.

Svjedoci su opisali što se događalo s autobusom u sekundama prije nesreće i svi su se složili da je posrijedi bilo nešto čudno, što nije imalo smisla u tom trenutku. Upravo zbog toga spominje se mogućnost da je vozač zaspao ili da mu je pozlilo. Točan odgovor dat će analiza video snimke s kamere koja je bila u autobusu.

Neki svjedoci vidjeli su kako se autobus zapalio na rampi nadvožnjaka, ali vozač navodno nije mogao stati jer je bio stisnut između drugih automobila u redu.

U tom trenutku je navodno prilikom manevra izgubio kontrolu, izletio s kolnika i pao. Međutim, među prvim svjedočanstvima koja su prikupili istražitelji, nema potvrde da je vozilo gorjelo prije nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:33