ZABRANJENA LJUBAV

Ovo je zatvorska službenica o kojoj bruji cijeli Otok: ‘Da, imala sam telefonski seks sa zatvorenikom‘

Tužitelj je izjavio da je par počeo ‘čavrljati poput tinejdžera‘ te da joj je on za rođendan poslao SMS u kojem je naziva ‘princezom‘

Bivša zatvorska službenica Ruth Shmylo

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Jedna je zatvorska službenica navodno prakticirala tajni telefonski seks s jednim od zatvorenika, a on ju je zvao "svojom gospođom". No to nije sve, čak je upoznala i njegovu mamu!

Ruth Shmylo (26) optužena je za petomjesečnu "neprimjerenu vezu" s kriminalcem koji je bio iza rešetaka u zatvoru B kategorije u Walesu, gdje je radila, a cijeli slučaj završio je na sudu.

Ona se navodno ‘svakodnevno‘ upuštala u telefonski seks sa zatvorenikom nakon što joj je on proslijedio svoj broj na ceduljici papira.

Umjesto da prijavi to što zatvorenik posjeduje tajni mobitel, Shmylo je umjesto toga odlučila kontaktirati ga i započeti vezu s njim, rečeno je na sudu.

Tužitelj Matthew Cobbe rekao je da je par počeo "čavrljati poput tinejdžera" te da joj je on za rođendan poslao SMS u kojem je naziva "princezom".

"Da je riječ o neprikladnom odnosu najbolje pokazuju snimke poziva zatvorenika gospođi Shmylo, nastale nakon što se preselio iz zatvora Parc u onaj u Manchesteru. Snimke su iz razdoblja kada ona više nije bila zaposlena u zatvoru Parc. Ipak, ton tih razgovora navodi na zaključak da je riječ o neprikladnom odnosu koji se odvijao dok je on bio u zatvoru Parc", rekao je Cobbe sudu.

Također je dodao da je Shmylo "nekoliko puta priznala" sve policiji nakon što je uhićena zbog telefonskih poziva. Jedno od njezinih navodnih priznanja bilo je da je imala telefonski seks sa zatvorenikom.

"Priznala je tijekom ispitivanja da je imala telefonski seks sa zatvorenikom. Objasnila je da je uglavnom zatvorenik govorio tijekom tih razgovora, a da je ona veći dio razgovora samo slušala. To znači da je aktivno sudjelovala u telefonskom seksu sa zatvorenikom - ili nešto od toga", dodao je.

“Imala je njegov broj mobitela te je propustila prijaviti da joj je on dao svoj broj. Nije prijavilato da se osjećala pod pritiskom da ga nazove, nije prijavila da je kontaktirala taj broj niti da je on posjedovao mobitel. Rekla je da se nakon što je uzela taj broj od zatvorenika osjećala zarobljenom", naveo je.

Tužiteljstvo tvrdi da je zapravo imala brojne opcije i izbore koje je mogla napraviti.

"Mogla je i trebala odbiti uzeti broj, mogla je i trebala prijaviti incident zatvorskom osoblju, mogla je i trebala prijaviti činjenicu da on posjeduje mobitel, a mogla je i trebala odlučiti ne nazvati njegov broj. Umjesto toga odlučila ga je nazvati", tvrdi Cobbe.

Shmylo, sada već bivša zatvorska službenica, rekla je da ju je zatvorenik svakog dana "malo kontaktirao". Također je izjavila da joj je on prijetio da će ozlijediti drugog zatvorenika ako ona prestane odgovarati na njegove pozive.

Shmylo je policajcima rekla da ga je, kako bi zaštitila drugog zatvorenika, cijeli dan držala zaključanog u ćeliji i podalje od svog tajnog ljubavnika, rečeno je na sudu.

"Tijekom ispitivanja je objasnila i da ju je zatvorenik prisilio da se sastane s njegovom majkom. TIjekom tog susreta, majka joj je ispričala sve o sinu zatvoreniku. Zatvorenik je rekao Shmylo da želi da ona zna kakav je on zapravo - a tko bi to bolje mogao znati od njegove majke. Kad mu je rekla da ne želi ići upoznati njegovu majku, rekao joj je da je bolje da ode jer se njegova majka potrudila - što uključuje i manikuru."

Suđenje se nastavlja i trajat će pet dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:44