SKANDAL TRESE RUSIJU

Ovo morate pogledati: Ruski general snimao se kako gol izvodi striptiz dok su partizani uništavali skupi špijunski avion

Snimka koja traje 44 sekunde postala je viralna, a prvo se pojavila na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram

Vladimir Putin i Aleksander Matovnikov

 Aleksey Nikolskyi/Sputnik/Profimedia/Aleksey Nikolskyi/sputnik/profimedia

Na društvenim mrežama procurio je video koji prikazuje ruskog generala Aleksandra Matovnikova (57) kako izvodi striptiz. Sve se dogodilo kratko nakon što je teško oštećen jedan od moskovskih špijunskih zrakoplova, vrijedan više od 310 milijuna eura, a za koji je on bio odgovoran.

Nakon što su bjeloruski partizani dronom onesposobili Berijev A-50U, koji je bio stacioniran u njihovoj zemlji, blizu Minska, u Rusiji se traži krivac i prstom se upire upravo u generala Matovnikova.

Na snimci koja je procurila generala-pukovnika Matovnikova može se vidjeti kako pleše gol, dok se u pozadini čuje glazba. Snimka koja traje 44 sekunde postala je viralna, a prvo se pojavila na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

U poruci koja je objavljena uz video optužuje ga se da je "strastveni poznavatelj restorana i dama u Minsku".

Dodaje se i da Matovnikov “voli odgovornost oko donošenja odluka prebaciti na svoje podređene časnike". "General je više uključen u kreiranje ovakvih sličnih video sadržaja za svoje djevojke”.

General-pukovnik Matovnikov trenutačno je zamjenik vrhovnog zapovjednika ruskih kopnenih snaga, a odgovoran je za vojnu prisutnost Moskve u susjednoj Bjelorusiji.

Bivši je član utjecajnog moskovskog Vijeća sigurnosti i služio je kao Putinov zapovjednik u Sjevernokavkaskom saveznom okrugu, strateški važnoj regiji za Rusiju.

Taktika sramoćenja protivnika objavljivanjem kompromitirajućeg sadržaja tradicionalna je metoda koja se koristi u Rusiji, a cilj ovog videa vjerojatno je dodatno osramotiti Matovnikova zbog operativnih propusta, piše Telegraph.

Video je procurio kratko nakon što su protuvladini partizani u Bjelorusiji ozbiljno oštetili ruski špijunski zrakoplov A-50.

Bjeloruski režim dopustio je da Moskva koristi svoje aerodrome i teritorije za napade na Ukrajinu. Zrakoplov je u najmanje šest navrata korišten za lociranje potencijalnih meta ruske flote borbenih zrakoplova MiG, koji su stacionirani u Bjelorusiji.

U napadu su navodno oštećeni prednji i središnji dijelovi aviona, kao i njegova radarska antena.

Odgovornost za sabotažu preuzeli su bjeloruski ‘partizani‘, kako sebe nazivaju protuvladini aktivisti koji se protive ratu u Ukrajini. Za napad su koristili modificirane komercijalne dronove koji su kupljeni u trgovini.

Bjelorusija je navodno odmah zatvorila granice kako bi spriječila njihov bijeg, ali oni su, prema riječima Aleksandra Azarova, čelnika oporbenog pokreta ByPol, već bili izvan zemlje, piše The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:09