‘ŽAO NAM JE‘

Ovo se ne događa često, Kim Jong-Un se ispričao zbog ubojstva Južnokorejca: ‘Ma kriva je korona!‘

Kim je u pismu južnokorejskom predsjedniku Moon Jae-inu napisao da mu je "žao" što je incident razočarao sjevernokorejsku javnost
Kim Jong Un
 Str/KCNA/AFP

Sjeverna Koreja izrazila je u petak žaljenje zbog ubojstva Južnokorejca te je poručila da je on ustrijeljen u sklopu mjera borbe protiv koronavirusa, kazao je savjetnik za nacionalnu sigurnost južnokorejskog premijera.

Odjel za ujedinjenu frontu Sjeverne Koreje, koji je zadužen za prekogranične odnose, poslao je pismo južnokorejskom predsjedniku Moon Jae-inu dan nakon što je Seul objavio da su sjevernokorejski vojnici ustrijelili Južnokorejca, nakon čega su njegovo tijelo zapalili. Moon se suočava s političkim problemima zbog incidenta.

U pismu stoji kako je sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu "žao" što je incident razočarao sjevernokorejsku javnost te da se nije trebao dogoditi, rekao je Moonov savjetnik savjetnik za nacionalnu sigurnost Suh Hoon.

Vojnici su ispalili više od 10 metaka u južnokorejskog ribara koji je nestao ovoga tjedna, nakon što nije otkrio svoj identitet te je pokušao pobjeći, kaže Suh, pozivajući se na pismo.

Međutim, u pismu se navodi da su spalili njegov prsluk za spašavanje, a ne njegovo tijelo.

"Vojnici nisu mogli locirati neidentificiranog prijestupnika tijekom potjere, nakon što su ispalili hice i spalili prsluk prema nacionalnim izvanrednim mjerama za prevenciju bolesti", rekao je Suh novinarima, referirajući se na pismo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 08:40