PETERO MRTVIH

Oženio se, a onda se na svadbu vratio s pištoljem pa ubio suprugu, punicu i šogoricu: ‘Bio je prilično pijan...‘

Tajlandski mediji, pozivajući se na ono što su gosti na zabavi rekli policiji, rekli su da se par posvađao tijekom zabave

Ilustracija

 Adirach Toumlamoon/Zuma Press/Profimedia/Adirach Toumlamoon/zuma Press/profimedia

Tajlandski parasportaš i bivši vojnik ubio je svoju partnericu i još troje ljudi prije nego li je presudio sam sebi na dan svog vjenčanja, rekla je policija za BBC.

Chaturong Suksuk (29) i Kanchana Pachunthuek (44) vjenčali su se u subotu na sjeveroistoku Tajlanda.

Prema izvješćima, on je naglo napustio svatove i vratio se s pištoljem, pucajući u svoju suprugu, njezinu 62-godišnju majku i 38-godišnju sestru.

Zalutali meci pogodili su još dvoje gostiju koji su prebačeni u bolnicu. Jedan od njih je umro.

Policija je za BBC rekla da je Chaturong "u to vrijeme bio prilično pijan", ali njegov motiv ostaje nejasan. On je prošle godine legalno kupio oružje i streljivo, dodali su.

Tajlandski mediji, pozivajući se na ono što su gosti na zabavi rekli policiji, rekli su da se par posvađao tijekom zabave. Također je objavljeno da se Chaturong osjećao nesigurno zbog razlike u godinama između njega i Kanchane.

Ali policija je rekla da su to još uvijek nagađanja, dodajući da su prikupili dokaze i očekuju da će slučaj zatvoriti "uskoro".

Chaturong i Kanchana živjeli su zajedno tri godine prije nego što su se vjenčali, navode tajlandski mediji.

Chaturong je prošle godine osvojio srebrnu medalju u plivanju na Asean Para Games u Indoneziji. Također se vjerovalo da je na popisu sportaša koji će se natjecati na Svjetskim sportskim igrama u Tajlandu sljedećeg mjeseca.

Izgubio je desnu nogu dok je bio na dužnosti u paravojnim lakim pješačkim snagama koje patroliraju granicama Tajlanda.

Iako su masovne pucnjave rijetke, posjedovanje oružja je uobičajeno u Tajlandu.

Prošli mjesec tri su osobe ubijene u pucnjavi u luksuznom trgovačkom centru u Bangkoku. A prošlog listopada, bivši policajac ubio je 37 djece u napadu oružjem i nožem u vrtiću na sjeveroistoku Tajlanda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:30