RUŽNO SJEĆANJE

Oživjela trauma zbog strašne eksplozije u Bejrutu 2020.: U luci se urušio dio silosa za žito

Libanonski su dužnosnici još prošli tjedan upozorili na to da bi se dio silosa mogao srušiti.

Oštećeni silosi nakom djelomičnog urušavanja

 -/Afp

U nedjelju poslijepodne srušio se dio lučkih silosa za žito u gradu Bejrutu, podigavši ​​golem oblak prašine i dima, gotovo dvije godine nakon što je ondje u velikoj eksploziji kemikalija poginulo više od 215 ljudi, pri čemu je nastala velika materijalna šteta.

Vatra je izbila u sjevernom dijelu silosa prije otprilike tri tjedna, pa se iz obližnjih četvrti odande mogla vidjeti narančasta svjetlost, a libanonski su dužnosnici još prošli tjedan upozorili na to da bi se dio silosa mogao srušiti.

Zasad nema informacija o poginulima ili ozlijeđenima.

Prije dvije godine, 4. kolovoza 2020. u bejrutskoj se luci dogodila golema eksplozija kemikalija uskladištenih ondje gotovo sedam godina.

Pritom su ozlijeđene tisuće stanovnika grada, a njegov istočni dio je gotovo u potpunosti uništen. Deseci tisuća stanovnika tog dijela Bejruta ostali su bez krova nad glavom.

Stanovnici su rekli da je višetjedni požar koji je tinjao u luci ponovno kod njih pokrenuo traumu od eksplozije otprije dvije godine, za koju još nitko nije odgovarao.

Dužnosnici kažu da je bilo teško ugasiti vatru koja je gorjela u silosima, a po njihovim tvrdnjama, nastala je prirodnim putem kao posljedica fermentacije i spaljivanja preostale pšenice.

image

Oštećeni silosi nakom djelomičnog urušavanja

Anwar Amro/Afp
image
Anwar Amro/Afp
image
Anwar Amro/Afp
image
Anwar Amro/Afp
image
Anwar Amro/Afp
image
-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2022 22:37