SAT I POL AGONIJE U VENECIJI

'PA OVO JE PLJAČKA, KAKAV JE TO TEČAJ?!' Turist u jadranskom biseru imao žutu minutu u mjenjačnici: Nije uspio stopirati transakciju, zatočio radnicu

 
Ilustracija
 Profimedia, imageBROKER

U Veneciji je uhićen turist kojeg čeka optužba za otmicu nakon što se u mjenjačnici posvađao sa zaposlenicom oko tečajne liste, a potom ju je držao kao taoca.

Muškarac navodno nije bio zadovoljan koliko je eura dobio za 100 dolara, koje je došao zamijeniti. 46-godišnji Izraelac potom je pokušao stopirati transakciju u mjenjačnici nedaleko od Mosta Rialto, smatrajući je pljačkom, no kako mu to nije uspjelo, zatvorio je poslovnicu, a ženu spriječio da izađe sa svog radnog mjesta, piše Guardian.

Talačka situacija trajala je oko sat i pol. Zaposlenica je uspjela pozvati policiju koja je uhitila klijenta, a ona je navodno odonda u jako velikom strahu.

Nije objavljeno po kojem je tečaju zaposlenica htjela zamijeniti dolare u eure.

Ovo je samo posljednji incident u nizu u poznatoj europskoj turističkoj destinaciji. U rujnu je vozač gondole napadnut nakon što se s Južnoamerikancem posvađao oko selfieja. Turist se popeo na gondolu s obitelji zbog slikanja, ali je postao agresivan nakon što mu je gondolijer rekao da ili siđu ili plate vožnju.

Venecija je donijela strože propise i kazne za turiste prijestupnike. Tako su nedavno dva češka turista kažnjena sa 3.000 eura zbog ‘opscenog ponašanja’ nakon što su ih uhvatili da se kupaju goli u kanalu nedaleko od Trga sv. Marka.

U lipnju su dva njemačka turista kažnjena s tisuću eura i zamoljena da napuste grad jer ih uhvatili da kuhaju kavu na opremi za kampiranje usred Mosta Rialto. Par je time prekršio jedan od gradskih propisa koji uključuju zabranu konzumacije hrane na mostovima ili stepenicama kipova, ali i kupanje i umakanje nožnih prstiju u kanale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:36