STRAŠAN PROPUST

Pacijent umro u sanitetu na putu iz Hrvatske u Njemačku: Liječnik mi nije mogao pomoći jer je bio - mrtav pijan!

Slovenski liječnik (34) napuhao je čak 2,2 promila. Intubacijsku cjevčicu pacijentu je umjesto u dušnik uveo u jednjak

Ilustrativna fotografija

 Johann Schwarz/Apa-picturedesk Via AFP

Austrijski mediji izvijestili su o smrti pacijenta u Koruškoj koji je preminuo nakon što mu je tijekom sanitetskog transporta iz Hrvatske u München pozlilo. Liječnik Hitne pomoći nije bio u stanju intervenirati jer je, piše portal Heute, bio - mrtav pijan.

Muškarcu je, naime, pozlilo nakon tunela Karavanke u Koruškoj, a liječnik hitne pomoći koji ga je nadzirao nije mu mogao pomoći. Pozvani su austrijski spasioci, no nesretni pacijent (69) umro je prije nego što je vozilo stiglo do bolnice u Villachu.

Slovenski liječnik (34), koji je intenzivno zaudarao na alkohol, pao je na alkotestu, na kojem je napuhao čak 2,2 promila. Austrijski mediji također pišu kako je intubacijsku cjevčicu pacijentu umjesto u dušnik uveo u jednjak.

Zaradio je kaznenu prijavu, a rezultati vještačenja pokazali su da ovaj krivi potez alkoholiziranog liječnika ipak nije uzrokovao pacijentovu smrt. No ipak će mu se suditi zbog ugrožavanja fizičke sigurnosti. Prijeti mu tri mjeseca zatvorske kazne, a u najgorem slučaju, ovo bi moglo značiti i kraj njegove liječničke karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:05