UŽAS U PEŠAVARU

PAKISTANSKI KRŠĆANI POKOPALI 80 ŽRTAVA BOMBAŠKOG NAPADA Prizori s pogreba potresli naciju

TOPSHOTSPakistani Christians protest against the suicide bombing in All Saints church in the northwestern city of Peshawar on September 23, 2013. The death toll from a double suicide bombing on a church in Pakistan rose to 81, as Christians protested across the country to demand better protection for their community. AFP PHOTO/ A MAJEED
 AFP

Pakistanski kršćani pokopali su danas ubijene u jučerašnjem dvostrukom samoubilačkom napadu na crkvu u Pešavaru kojem je poginulo ukupno 80 ljudi.

Riječ je o najkrvavijem napadu na pakistanske kršćane u povijesti, a jučer nakon napada i danas prosvjednici su izašli na ulice svih većih pakistanskih gradova tražeči veću zaštitu za vjerske manjine.

Iza napada stoje dvije pakistanske militantne skupine koje su objavile kako je njihov napad osvetom za napade američkih bespilotnih letjelica na talibansku organizaciju. Prizori sa današnjeg pogreba na kojime žene i djeca sjede i jecaju kraj lijesova potresli su naciju koja je već i onako isfrustrirana nestabilnostima u zemlji.

Kako mediji prenose, osude napada ispred crkve Svih Svetih u Pešavaru, izvedenog upravo kada su vjernici izlazili sa službe, dolaze sa svih strana. Napad, u kojem je i ranjeno 120 ljudi, osudio je papa Franjo i rekao da je onaj koji ga je izveo loše izabrao - nasilje i mržnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:48