KRIVOTVORINE

Pala banda falsifikatora, hvalili se da su njihove putovnice bolje od originala: ‘Pogledajte ovu Stalloneovu‘

Na fotografiji iz lažne putovnice, američki glumac snimljen je narogušenih obrva i poluotvorenih usta, kao s filmskog plakata
Sylvester Stallone
 Alberto PIZZOLI/AFP

Bugarska je razotkrila veliku mrežu krivotvoritelja novca, a među argumentima kojima je potvrđivala svoje zanatske sposobnosti je lažna putovnica na ime holivudske zvijezde Sylvestera Stallonea, predočena na sudu kao dokaz.

Na fotografiji iz lažne putovnice, koju je sudu kao dokaz predočilo tužiteljstvo, američki glumac snimljen je narogušenih obrva i poluotvorenih usta, kao s filmskog plakata, daleko od europskih standarda za fotografije za osobne dokumente.

image
Handout/BULGARIAN PROSECUTORS OFFICE/AFP

Mreža je proizvodila lažne novčanice, a putovnicom je dokazivala visoku kvalitetu svog tiska i tvrdila da je kopija vjerodostojnija od originala.

Bugarska policija provela je istragu u suradnji s europskom agencijom Europol i američkom tajnom službom.

Tako su i 2018. službe razotkrile tiskaru lažnog novca u podzemnoj garaži u ljetovalištu Sunny Beach na Crnommoru.

Lažne osobne iskaznice, lažne vozačke dozvole i lažne novčanice od 100 eura i 50 dolara zaplijenjene su u vrijednosti od 681.500 eura i 340.750 dolara.

U Bugarskoj je Stallone stekao veliku popularnost kao Rocky Balboa, kako se naziva njegov lik u filmovima o boksaču, ali je i snimao u toj zemlji, primjerice jednu epizodu iz "Ramba" te akcijsku komediju "Plaćenici" ("Expendables").

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 16:35