NEZGODA U BAYREUTHU

PALA NAJMOĆNIJA ŽENA SVIJETA Angela Merkel završila na podu restorana, krenula je sjesti, ali stolac se raspao... Nastala je pomutnja

German Chancellor Angela Merkel (L) laughs beside of her husband Joachim Sauer upon arrival for the opening of the Bayreuth Wagner Opera Festival with the production "Tristan und Isolde" at the opera house in the southern German city of Bayreuth on July 25, 2015. Tickets for Bayreuth are still among the hardest to come by in the world of opera and classical music, with the waiting list stretching to as many as 13 or 14 years for some productions. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
 CHRISTOF STACHE / CHRISTOF STACHE

Njemačka kancelarka Angela Merkel doživjela je nezgodu u pauzi uprizorenja Wagnerove opere Tristan i Izolda na festivalu posvećenom njemu u čast u njemačkom gradu Bayreuthu. Kako prenosi Deutsche Welle, u još ne sasvim jasnim okolnostima kancelarka je završila na podu restorana.

Tabloid Bild je isprva izvijestio da se onesvijestila, no njezini su suradnici tu tvrdnju vrlo brzo demantirali, doduše bez dodatnih pojašnjenja. Ipak, prema neslužbenim informacijama koje kolaju, a koje je prenijela i ugledna agencija AFP, čini se da se raspao stolac na koji je Merkel pokušala sjesti ili je već na njemu sjedila. Kancelarka je pala na pod te je završila pod stolom, no brzo se pridigla, a osoblje je nakon kraće konfuzije donijelo novi stolac.

Zasad nema informacija je li Merkel, koju je magazin Forbes nedavno ponovno proglasio najmoćnijom ženom svijeta, pretrpjela eventualne ozljede. Ako i jest, zasigurno nisu teške, s obzirom da se nakon nezgode vratila u teatar odgledati preostala dva čina Wagnerove opere, koju je režirala njegova praunuka Katharina Wagner, ujedno i intendantica festivala u Bayreuthu.

Nakon uprizorenja, koje je potrajalo pet sati, kancelarka je na odlasku novinarima samo kratko kazala da joj se izvedba svidjela, dok o svojoj nezgodi ni riječ nije prozborila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:58