VELIKI PROBLEMI

PALI GMAIL, YOUTUBE, ANALYTICS, GOOGLE DRIVE... Korisnici u Europi i Sjedinjenim Državama ne mogu pristupiti Googleovim servisima

 
 Down Detector

U nedjelju poslijepodne je došlo do pada Googleovih usluga, uključujući YouTube, Gmail i Snapchat. Prema dojavama korisnika, najviše je problema bilo u SAD-u, no pad Googleovih usluga zabilježen je i u nekim dijelovima Europe, pa i u Hrvatskoj.

Prekid rada najviše je pogodio američku istočnu obalu, pokazuju korisnički izvještaji na stranici na kojoj se prijavljuju ovakvi kvarovi, downdetector.com.

Korisnici su se žalili na nemogućnost pristupa uslugama kao što su Gmail, Youtube, Google Drive, a bilo je problema u pristupu i samoj pretrazi na Googleu.

Prema statusnoj nadzornoj ploči samog Googlea, palo je više od pola usluga tog tehnološkog diva, a situacija se i pogoršala pa su u jednom trenutku ispravno radili samo Google+ i Google Cloud Search.

Čini se da je problem povezan s Googleovom uslugom Cloud, a sve je počelo danas poslijepodne. Kasnije je potvrđeno da su poteškoće povezane s većim mrežnim problemom.

Prijavljeni prekidi i drugih aplikacija koje nisu Googleove podupiru teoriju da je problem upravo u Cloudu, jer on ovlašćuje aplikacije koje nisu vlastite web usluge Googlea.

'U istočnom dijelu SAD-a imamo jaku zagušenost mreže, što utječe na više usluga u Google Cloudu, GSuiteu i Youtubeu. Korisnici se suočavaju sa sporošću i povremenim pogreškama. Vjerujemo da smo otkrili uzrok kvara i uskoro očekujemo povratak normalne usluge', navodi se u priopćenju Googlea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:06