POPULARNE APLIKACIJE

Pali Instagram, Facebook Messenger i WhatsApp: Korisnici diljem svijeta prijavljuju kvarove

Većinom se radilo o nemogućnosti povezivanja te slanja i primanja poruka
Ilustracija
 Xose Bouzas/Afp/Profimedia

Korisnici društvenih mreža prijavljuju kvarove na aplikacijama koje svakodnevno koriste. Oko 18 sati danas počele su prijave pada Instagrama, Facebook Messengera i WhatsAppa.

Downdetector javlja da te društvene mreže ne rade za korisnike diljem svijeta, a većinom se radi o nemogućnosti povezivanja, problemima s učitavanjem sadržaja te nemogućnosti slanja i primanja poruka.

Više od 123.000 korisnika prijavilo je probleme s Instagramom na Downdetectoru. Više od 23.000 ljudi prijavilo je probleme s WhatsAppom, a zahvaćen je i Facebook Messenger, čiji je kvar za sada prijavilo više od 5.000 ljudi, javlja The Verge.

Čini se da se usluga sada ponovno vraća za mnoge korisnike, objavljeno je oko 20 sati. Prijave kvara za Facebook, Instagram i WhatsApp su na DownDetectoru pale s više od 100.000 na samo nekoliko tisuća. Radilo se o kratkom prekidu usluge, no zahvaćeni su milijuni korisnika diljem svijeta, javlja Independent.

Sve tri aplikacije koje su danas poslijepodne pale, u vlasništvu su Facebooka i dijele zajedničku tehnologiju. Facebook se još uvijek nije oglasio o ovom problemu.

Facebook Gaming račun na Twitteru je objavio da postoje problemi s Facebookovim aplikacijama te da na njihovom otklanjanju radi više timova stručnjaka.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilo je više značajnih padova ovih aplikacija. Otkako su te tri aplikacije postale međusobno povezane, bilo je većih kvarova jer problem na jednoj platformi obično znači da padaju i druge dvije.

Najveći tehnički kvar dogodio se u ožujku 2019. godine, kad su sve Facebookove aplikacije pale, a kvar je trajao duže od jednog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 06:11