BRUTALNE KAZNE

Pandemija izrodila gadljiv trend, stjuardese proživljavaju noćne more, a stižu kazne i za putnike

Od 1995. do 2020. godine u prosjeku su pokrenute 182 istrage, a samo lani FAA je pokrenula čak 1081 istragu protiv ‘neposlušnih putnika‘

Stjuardesa/Ilustracija

 Rafael Ben-ari/Alamy/Alamy/Profimedia

Muškarac koji je optužen za pipkanje stjuardese na letu, Enio Socorro Zayas, osuđen je u ponedjeljak u Floridi na šest mjeseci zatvora.

Zayas je 6. kolovoza 2021. putovao iz Cancuna u Miami, a stjuardesa koja je podnijela kaznenu prijavu kazala je kako mu je, misleći da spava, stavila paket grickalica u krilo.

Kada se okrenula, 'osjetila je ruku na svom bedru kako se pomiče prema njezinoj stražnjici, a onda joj protrljao 'obje polovice''.

Jedan od putnika potvrdio je detalje incidenta policiji, a Zayas je u listopadu priznao krivnju.

Slični incidenti na letovima bili su ozbiljan problem tijekom pandemije. Prošla godina bila je najgora zabilježena po lošem ponašanju putnika u američkim zrakoplovima. Prema Saveznoj upravi za civilno zrakoplovstvo (FAA) tijekom 2021. zabilježeno je gotovo 6000 prijava neposlušnog ponašanja.

U siječnju 2021. FAA je objavila politiku 'nulte tolerancije' za neposlušne putnike koja preskače upozorenja te se ide izravno na kažnjavanje, a kazne mogu biti ​​visoke novčane ili pak zatvorske.

Od 1995. do 2020. godine u prosjeku su pokrenute 182 istrage, a samo lani FAA je pokrenula čak 1081 istragu.

Od 4. studenog, 37 od 227 slučajeva proslijeđeno je FBI-ju radi procesuiranja kaznenih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:23