U RAT PO KAZNI

Panika među muškarcima u Rusiji, bivše supruge ih masovno prijavljuju: ‘Šaljite ga na frontu!‘

Neka pokaže malo odgovornosti, ako ne prema vlastitoj kćeri, onda barem prema svojoj zemlji, kaže bivša Playboyeva zečica

Dana Borisova

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Ruski vojni regruti očeve koji ne plaćaju alimentaciju za svoju djecu šalju u borbu u Ukrajinu. To je prošloga vikenda potvrdila i Margarita Simonjan, šefica ruske televizijske kuće RT.

- Dužnosnici koji nadziru akciju mobilizacije pozitivno su odgovorili na zahtjeve žena koje su tražile da se regrutiraju njihovi bivši partneri koji im ne plaćaju uzdržavanje djece - rekla je Simonjan, koja se nedavno susrela s gradonačelnikom Sočija, koji je izvijestio o napretku u akciji mobilizacije koju je naredio predsjednik Vladimir Putin.

- Prvo je uzeo popis strateški važnih poduzeća kako bi se uvjerio da njihovo osoblje nije regrutirano, a onda je od sudskih ovršitelja zatražio popis notornih neplatiša alimentacije. Ti ljudi poslani su na frontu. Ne samo da će sad ispunjavati svoju dužnost prema vlastitoj djeci, nego će ispunjavati i dužnost prema domovini - izjavila je šefica TV kuće RT.

Uredba o mobilizaciji izazvala je opći kaos u Rusiji - regrutirani su čak i prestari i bolesni muškarci - svi su poslani na prve crte bojišnice s minimalnom obukom i nezadovoljavajućom opremom.

A u "akciju mobilizacije" očeva koji ne plaćaju alimentacije uključile su se i ruske slavne osobe.

Glazbeni producent Josif Prigožin, otac šestero djece, prošloga tjedna pozvao je muškarce da budu odgovorni i plaćaju alimentaciju ili da se suoče s pozivom, dok je Dana Borisova, bivša Playboyeva zečica, javno apelirala na vlasti da unovače njezina bivšeg supruga.

- U susjedstvu mi živi neplatiša alimentacije - otac moje kćeri. Nažalost, još nije dobio vojni poziv. Mislim da bi bilo sjajno kad bi pokazao malo odgovornosti, ako ne prema vlastitoj kćeri, onda barem prema svojoj zemlji - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:12