ALARM U SUSJEDSTVU

PANIKA U BIH Pomahnitali ubojica, za kojim traga gotovo 1000 policajaca, sada je još opasniji - naoružao se i pištoljem policajca kojeg je ubio

 
Edin Gačić (u krugu)
 Ranko Cukovic / REUTERS, screenshot

U Bosni i Hercegovini ne jenjava panika oko sad već serijskog ubojice Edina Gačića (43) koji je prošlog ponedjeljka hladnokrvno likvidirao vlasnika trgovine Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica, a potom i krajem prošlog tjedna policajca Mahira Begića (47).

Na terenu u ovim trenucima za pomahnitalim ubojicom traga gotovo tisuću policajaca, a na noge su dignute snage iz brojnih bosanskohercegovačkih kantona, no zasad ga na uspijevaju pronaći. Ono što je jasno je da je Edin naoružan do zuba i kranje opasan, a sarajevski Dnevni Avaz došao je i u posjed balističkog nalaza koji ukazuje da je ubojica policajca na lokaciji Suhodol kod Tarčina smaknuo koristeći isto oružje kao i kada je ubio Sultanića.

Prema balističkom nalazu, čahure pronađene u Suhodolu i one u Konjicu ispaljene su iz istog vatrenog oružja, podudarnost je stopostotna. Ispaljene su iz automatske puške M-56, takozvanog "šmajsera". Sumanuti Gačić je koristio pištoljsku municiju kalibra 7,62 milimetra.

'Nasumični napad psihopata'

Na licu mjesta nisu uočeni tragovi koji bi potvrdili da je bilo borbe između policajca i ubojice, javlja Avaz.

Policajac je pronađen u ležećem položaju, a vanjskim pregledom tijela nađene su ozljede isključivo od ispaljenih metaka, te nije bilo rana od hladnog oružja. U policajca su ispaljena četiri metka. Istražitelji su odmah provjerili postoji li bilo kakva veza između ubojice i žrtve te utvrdili da ne postoji ni najmanja šansa da su se poznavali.

FACEBOOK
Edin Gačić

Kako je Avazu otkrio izvor blizak istrazi, u ovom slučaju se radi o nasumičnom napadu psihopata. Begićev službeni pištolj je ubojica odnio sa sobom, kao i dva okvira sa za sada nepoznatim brojem metaka. Petnaestak metara dalje od mjesta pronalaska tijela nađen je i policajčev službeni opasač te futrola pištolja, a problem je što na toj lokaciji nema signala nikakve mreže, pa je čak i kolega koji je pronašao Begića morao trčati 250 metara do prvog mjesta na kojem je uopće moguće koristiti telefon ili službene policijske stanice. Policija slučaj tretira kao egzekuciju, javljaju bosanski mediji.

Uvijek korak ispred policije

Portal Klix.ba saznaje kako je muškarac, prema izvoru bliskom istrazi, još u zatvoru trenirao tijelo da izdrži ovakve situacije, odnosno da preživi bez hrane i vode u ekstremnim uvjetima. Na području Tarčina, kao i u većini tog dijela BiH trenutno pada gust snijeg, no čini se kako snijegom zametene planine ubojici ne predstavljaju veći problem.

Računa se da je konzumirao minimalno hrane i vode u posljednjih sedam-osam dana, što govori da je pripremio organizam za sadašnju situaciju. Policijski službenici su pronašli tragove koji ukazuju na to da je bio na određenim lokacijama, ali je još uvijek na korak ispred njih. Pretpostavlja se da ima pomoć, kako kažu, jataka, ali o tome ne mogu još davati više informacija, javlja portal.

"Mobitel je ostavio na mjestu gdje je ubio Sauda Sultanića, što nam govori da je školovan i da zna da bismo ga našli da ima mobitel uz sebe. On jest asocijalna osoba, psihopata i šizofrenik, ali vrlo dobro zna šta radi. Također, on uživa u ovome, jer se to vidi po načinu ubijanja. Ubija sve na isti način i ostavlja svoj potpis", rekao je izvor za Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:44