UZBUNA U SRBIJI

Panika u čak 97 beogradskih škola: Stigle dojave o bombama i jeziva poruka upućena djeci i profesorima

Nakon detaljne provjere koju su obavili djelatnici Ministarstvo unutarnjih poslova, utvrđeno je da se u velikoj mjeri radilo o lažnim dojavama

Ilustrativna fotografija

 ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Ministarstvo obrazovanja Republike Srbije objavilo je u ponedjeljak da je 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola u Beogradu u ranim jutarnjim satima dobilo dojave o bombama, javlja N1 Televizija.

Telegraf piše da su dojave školama poslane emailom te da su uključivale prijeteću poruku.

- Čudan osjećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvijek. Mrzimo sebe, ali želimo povrijediti svakoga tko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas uništit će sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra - stajalo je u poruci napisanoj na ćirilici i naslovljenoj "Na teritoriju škole postavljena ogromna količina eksploziva".

Nakon detaljne provjere koju su obavili djelatnici Ministarstvo unutarnjih poslova, utvrđeno je da se u velikoj mjeri radilo o lažnim dojavama.

Dojave su, između ostalih, stigle u osnovne škole „Starina Novak“, „Kralj Petar Drugi Karađorđević“ u Marulićevoj ulici, „Vladimir Rolović“, „Đura Jakšić“, „Danilo Kiš“, „Sveti Sava“, „Drinka Pavlović“, „Radomir Putnik“, „Kosta Abrašević“ u Resniku i „Karađorđe“ na Karaburmi.

Dojave su stigle i u još nekoliko beogradskih i zemunskih škola te u Filološku gimnaziju.

- Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama, gdje sigurnosni pregled još traje, učenici su poslani kućama. Nakon završenog pregleda škola učenici će biti vraćeni na nastavu - kažu iz Ministarstva obrazovanja.

N1 piše da su učenici Filološke gimnazije poslani kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:36