OPASNA ŽIVOTINJA

PANIKA U ŠPANJOLSKOJ: U RIJECI NA SJEVERU ZEMLJE VIĐEN NILSKI KROKODIL Krenula opsežna potraga, policija ima teoriju kako je 'beštija' dospjela tamo

Nilski krokodil
 robertharding via AFP

Policija i službenici specijalizirani za zaštitu divljih životinja na sjeverozapadu Španjolske su u potrazi za životinjom za koju očevici tvrde da je nilski krokodil.

Stanovnici španjolske regije Kastilja i Leon upozoreni su da se ne približavaju obalama rijeke Pisuerge nakon što su vlasti dobile tri dojave kako je u njoj viđen najveći afrički gmaz.

Policija i stručnjaci za divlje životinje izjave očevidaca su shvatili su ozbiljno pa je krenula opsežna potraga koja uključuje i pretragu terena čamcima i dronovima.

Francisco Sánchez, policajac iz grada Simancasa, tvrdi da je vidio životinju u subotu oko 14 sati i to upravo zbog dojave da je krokodil viđen na tom području.

- Bio je to krokodil, velik oko 1,5 do dva metra. Vidio sam kako se kreće kroz vodu prije nego što je nestao u dubini. Nikad prije nisam bio toliko blizu krokodilu, rekao je Sánchez.

Otkrio je i jednu od teorija kako se ovaj gmaz koji inače živi u Africi našao u španjolskoj rijeci.

- Moguće je da ga je netko držao u svom domu te da je pušten kad je postao prevelik, izjavio je ovaj policajac.

Nilski krokodil koji slobodno pliva rijekom Pisuergom uzbunio je lokalne stanovnike jer se radi o popularnom odredištu za rekreativne ribiče i plivače.

Nilski krokodil može narasti do šest metara dužine, a može težiti i do 750 kilograma. Prema nekim procjenama, svake godine ta životinjska vrsta ubije 200-tinjak ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:25