DRASTIČAN POTEZ

Panika u Twitteru: Preuzme li Musk tvrtku, oko 75 posto zaposlenika ostat će bez posla

Otkazi će imati utjecaj na dnevne operacije tvrtke, posebno na njezin uspjeh moderiranja štetnog sadržaja i održavanja sigurnosti mreže

Elon Musk

 Muhammed Selim Korkutata/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Elon Musk navodno će otpustiti oko 75 posto zaposlenika ako preuzme Twitter, piše Washington Post o glasinama koje su se pročule među potencijalnim investitorima.

Ako je točna, vijest dolazi u dosta teškom trenutku za Twitter, kompaniju koja je posljednjih mjeseci značajno usporila zapošljavanje, a kako bi spriječili uznemiravanje radnika, tvrtkom se proširio i interni memo u kojem se navodi kako ne postoje planovi za značajnije redukcije radnika.

Osim toga, situaciju dodatno rasplamsava i akvizicijska drama uzrokovana prvotnom najavom, a potom i odustajanjem Muska od kupovine Twittera što je u konačnici rezultiralo sudskim sporom između milijardera i kompanije u procesu preuzimanja vrijednog 44 milijarde dolara.

Sve to uzrokovalo je prilično nelagodnu situaciju za tvrtku u kojoj su planovi za redukciju djelatnika i rapidno smanjenje troškova postojali i prije Muskova uplitanja, piše Washington Post.

Doduše, ti interni dokumenti procjenjivali su da će kompanija ostati bez otprilike 25 posto radne snage dok Musk govori o otpuštanju 7500 zaposlenika čime bi u Twitteru ostalo raditi njih oko dvije tisuće.

Smanjenje radna snage u svakom će slučaju imati utjecaj na dnevne operacije tvrtke, a posebno na njezin uspjeh moderiranja štetnog sadržaja i održavanja sigurnosti mreže. Upravo to su, naime, bile glavne slabosti mreže prema zviždačkom reportu objavljenom u rujnu kad je navedeno da je mreža dosta loša u oba segmenta.

Sukob između Muska i Twittera dogodio se u svibnju kad je milijarder pokušao odustati od najavljene kupovine kompanije jer se navodno otkrilo da mreža ima značajno veći broj lažnih profila, nego što se prvotno navodilo.

No ovaj mjesec Musk je najavio kako će ipak dovršiti akviziciju i to prema prvotnom dogovoru, a krajnji rok za to je sljedeći petak do kad bi Musk trebao osigurati sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:39