NESREĆA

PAO AVION U MEKSIKU, NEMA PREŽIVJELIH Poletio iz Las Vegasa s 13 putnika i članova posade, nestao u planinskom području

Ilustracija
 cc

Strahuje se da je svih 13 putnika i članova posade poginulo u padu poslovnog zrakoplova koji je za lošeg vremena letio na ruti od Las Vegasa u SAD-u do Monterreya u Meksiku.

Riječ je o poslovnom mlažnjaku Bomardier Challenger 601 koji se srušio u planinskom području. Kontakt sa zrakoplovom izgubljen je dva sata nakon uzlijetanja sa međunarodne zračne luke Mccarran u Las Vegasu, na predjelu Monclove na sjeveru Meksika, u nedjelju poslijepodne nešto prije 17 sati.

Velika potraga za zrakoplovom pokrenuta je čim se razdanilo, a vrlo brzo pronađena je potpuno uništena olupina.

Izvješća o poginulima su proturječna, pa je prvotno objavljeno kako je u zrakoplpovu bilo 14 osoba, no portal javlja kako je po planu leta u Bomardieru u trenutku pada bilo 13 osoba, od čega jedanaest putnika i dvoje članova posade. Među poginulima su i dva tinejdžera.

Isti izvor, pozivajući se na lokalne portale, navodi kako se zrakoplov vraćao u Meksiko iz Las Vegasa, kamo su putnici otišli kako bi pogledali subotnji bokasčki meč između Daniela Jacobsa i njegovog rivala Saula "Canela" Alvareza. Svi poginuli meksički su državljani.

Radarski podaci pokazuju da je zrakoplov letio na visini od 11,2 kilometara nakon čega se popeo na 11,9 kilometara, a potom i na 12,5 kilometara. Nakon toga izgubljen je svaki kontakt sa letjelicom, javljaju američki mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:18