LICE S TJERALICE

PAO BALKANSKI KRALJ KOKAINA Uhvatili ga u Trstu dok je u dućanu razgledavao grudnjake i gaćice

POTENZA, PZ - MARCH 30: Forensic police return to carry out searches at the Santa Trinita Church (Saint Trinity Church) in the Elisa Claps murder investigation, on March 30, 2010 in Potenza, Italy. The body of 16-year-old Elisa Claps was found hidden in the roof of the church on March 18, 2010 following her disappearance nearly 17 years ago. (Photo by Getty Images/Getty Images)
 Getty Images / 2010 Getty Images

Podgoričanin Luka Dacić (47), za kojim je 2012. izdana međunarodna tjeralica, uhićen je krajem siječnja u tržnom centru Le Torri d’Europa u Trstu zbog sumnje da je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina, piše vijesti.me.

Uhićen je u trgovini donjeg rublja dok je bio u društvu sa Slovencem. U trenutku uhićenja Dacić je bio elegantno odjeven, a kod sebe je imao lažne dokumente.

Prema nalazima talijanskih istražnih organa, Dacić je godinama bio značajno ime u međunarodnom švercu droga, a organizirao je pojedinačne pošiljke koje su se mjerile u desecima kilograma.

U rujnu2011. sud u Milanu je izdao nalog za njegovo uhićenje, a nakon što je u listopadu iste godine označen kao bjegunac, uslijedila je i međunarodna tjeralica, izdana 2012. U međuvremenu je Dacić optužen na sedam godina zatvora i 68 tisuća eura kazne.

Dacić je optužen u okviru istrage 'Flash', koja je otvorena 2009. godine, a koja je tijekom četiri godine trajanja rezultirala s 49 uhićenja i optužbi protiv još 14 osoba, kao i do oduzimanja 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

Prema optužnici, Luka Dacić je, zajedno sa još četvoricom organizirao uvoz šest kilograma kokaina sa Balkana. Dvojica njegovih kolega je uhvaćeno 2009. u Zagrebu, kada je u njihovim automobilima pronađeno 12 paketa od po pola kilograma droge.

Dacić je prema nalazima istrage bio i desna ruka glavnog slovenskog švercera droge Aleksandra Ferka, piše vijesti.me.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 19:05