NESREĆA

Pao balon u okolici Ljubljane, najmanje šestero ljudi ozlijeđeno, u tijeku velika akcija spašavanja

Na mjesto nesreće upućene su spasilačke ekipe, a policija je ogradila područje te je započela s prikupljanjem informacija o svim okolnostima događaja

Ilustracija

 Wieslaw Jarek/Panthermedia/Profimedia

U subotu ujutro nešto poslije 10 sati ljubljanska policija dobila je obavijest o nesreći balona na području Ljubljanskog barja u okolici slovenske prijestolnice.

Prema prvim informacijama, balon je u zasad nerazjašnjenim okolnostima pao između Škofijice i Iga, a ozlijeđeno je najmanje šest osoba, uključujući pilota. Težina ozljeda zasad nije poznata, javlja portal 24ur.com.

Na mjesto nesreće upućene su spasilačke ekipe, a policija je ogradila područje te je započela s prikupljanjem informacija o svim okolnostima događaja.

- Sve molimo da svojom prisutnošću ne ometaju rad spasilačkih ekipa i da omoguće neometano spašavanje kao i da poštuju upute policije, stoji u priopćenju ljubljanske Policijske uprave.

Prema dosad dostupnim podacima, čini se da nesreća nije tragična kao ona koja se u okolici Ljubljane dogodila 2012. godine kada je u padu i prevrtanju balona poginulo četvero ljudi, a 28 ih je bilo ozlijeđeno, od toga osmero u kritičnom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:34