MAFIJAŠ

PAO ZLOGLASNI NARKOBOS Policija u Dubaiju raskrinkala najtraženijeg nizozemskog kriminalca: 'Živio je povučeno u rezidencijalnoj četvrti'

 Politie.nl

Policija u Dubaiju je uhitila navodnog vođu trgovine kokainom, kojeg često opisuju kao najtraženijeg čovjeka u Nizozemskoj, piše The Guardian.

Ridouan Taghi (41), koji je tražen zbog ubojstva i krijumčarenja droge, završio je u pritvoru.

Taghi, koji je rođen u Maroku, stekao je svjetsku ozloglašenost u rujnu kad je odvjetnik jednog svjedoka u sudskom postupku protiv njega ubijen u blizini svog doma u Amsterdamu.

Šef nizozemske policije Erik Akerboom je kazao da je Taghijevo uhićenje 'od velike važnosti za Nizozemsku'.

Policija u Dubaiju je kazala da je Taghi ušao u grad preko aerodroma s putovnicom i vizom koje su glasile na lažno ime.

Kazali su da je živio u rezidencijalnom kvartu u Dubaiju gdje nije bio uključen u kriminalne aktivnosti i imao je suradnike različitih nacionalnosti.

Nizozemski mediji su objavili da je Taghi optužen za krijumčarenje kokaina. Nizozemska i Dubai nemaju ugovor o izručenju.

Ubojstvo odvjetnika Derka Wiersuma u Amsterdamu u rujnu je povećalo pritisak na nizozemske vlasti da djeluju.

Wiersum je bio odvjetnik za državnog svjedoka koji se zove Nabil B. u slučaju protiv Taghija i drugog osumnjičenika koji je tražen zbog sličnih optužbi, Saida Razzoukija.

Nizozemska je već dugo poznata po svom tolerantnom odnosu prema marihuani, ali u izvješću koje je objavilo Amsterdamsko gradsko vijeće ove godine se spominju veliki problemi s drogom i kriminalnim podzemljem.

Jedna od glavnih nizozemskih policijskih jedinica je svojedobno u svom priopćenju objavila kako je ubojstvo odvjetnika 'dokaz da živimo u narko državi', piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:04