MISA U VATIKANU

PAPA FRANJO 'Božja poruka mira jača je od korupcije'

Pope Francis kisses the unveiled baby Jesus during a Christmas Eve mass at St Peter's Basilica to mark the nativity of Jesus Christ, on December 24, 2014 at the Vatican. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
 ALBERTO PIZZOLI / AFP

VATIKAN - Na večernjoj misi na Badnjak u bazilici Svetog Petra u Vatikanu, na kojoj su bile tisuće vjernika, papa Franjo pozvao ih je da dopuste Bogu da uđe u njihove živote i pomogne im da se bore protiv tame i korupcije.

Papa je u homiliji kazao da je Božić vrijeme da se podsjetimo da je Božja poruka mira jača od tame i korupcije. "Pitanje koje nam novorođeni sin Božji postavlja je 'Da li dopuštam Bogu da me voli?'. Da li imamo hrabrosti da sa nježnošću prihvatimo bliske osobe koje se suočavaju sa teškoćama i problemima, i koliko je današnjem svijetu potrebna nježnost", kazao je poglavar katoličke crkve.

Papa je upozorio na problem ravnodušnosti prema drugima, kada svatko misli samo na sebe, te nedostatak topline ljudskog odnosa.

Uoči mise u bazilici Svetoga Petra papa Franjo telefonirao je u srijedu kršćanskim izbjeglicama u logoru na sjeveru Iraka, kraj Erbila, glavnoga grada iračkoga Kurdistana. Ondje su se ove godine tisuće sklonile od progona gerilaca Islamske države.

"Vi ste kao Isus u noći rođenja, prisiljen na bijeg. Vi ste kao Isus u toj situaciji, a to znači da se za vas još usrdnije molimo. Draga braćo, ja sam svim srcem uz vas. Neka vam Gospodin udijeli blagost", rekao je Papa u telefonskome razgovoru koji su uživo prenosili talijanski katolički mediji.

Papa Franjo će u četvrtak, na Božić, sa središnjeg balkona bazilike Svetog Petra uputiti božićnu poruku "Urbi et Orbi" pred desecima tisuća vjernika na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:24