POMOĆ CARITASU

Papa Franjo donirao 100.000 eura za migrante koji su zapeli na poljskoj granici

Svrha ove donacije je "pomoći poljskom Caritasu (katolička organizacija) da ublaži migrantsku krizu na granici dviju zemalja"

Papa Franjo

 Vincenzo Pinto/AFP

Papa Franjo donirao je 100.000 eura za migrante koji su zapeli na poljsko-bjeloruskoj granici, priopćila je u utorak Sveta Stolica.

"Sveti Otac je odlučio poslati dar u iznosu od 100.000 eura za pomoć skupinama migranata koji su zapeli na granici između Poljske i Bjelorusije", navodi se u priopćenju Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, tijela Svete Stolice zaduženog za izbjeglice.

Svrha ove donacije je "pomoći poljskom Caritasu (katolička organizacija) da ublaži migrantsku krizu na granici dviju zemalja", dodaje se.

Tisuće migranata, uglavnom s Bliskog istoka, napose iz Iraka, od ljetos su prešli ili pokušavaju iz Bjelorusije prijeći istočnu granicu Europske unije u Latviji, Litvi i Poljskoj.

Papa Franjo koji redovito šalje donacije u humanitarne svrhe, postavio je zaštitu migranata i azilanata u vrh prioriteta svog pontifikata, često pozivajući europske čelnike na "prihvat" migranata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2022 02:21