SUSRET

Papa Franjo i Charles Michel razgovarali o afganistanskim izbjeglicama i europskim izazovima

Poseban je naglasak bio na Afganistancima koji su izbjegli nakon talibanskog preuzimanja vlasti u zemlji prošloga mjeseca
Papa Franjo i Charles Michel
 Handout/VATICAN MEDIA/AFP

Papa Franjo sastao se u subotu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom, a razgovarali su o izbjeglicama iz Afganistana, prenosi Vatican News.

U priopćenju ureda za medije Svete Stolice navodi se da su Michel i Papa "srdačno" razgovarali o nekoliko regionalnih i međunarodnih tema.

Poseban je naglasak bio na Afganistancima koji su izbjegli nakon talibanskog preuzimanja vlasti u zemlji prošloga mjeseca.

Papa i predsjednik Europskog vijeća također su razgovarali o izazovima s kojima se suočava Europa, osvrćući se na Konferenciju o budućnosti Europe.

"S papom Franjom razgovarao sam o razlici između pojmova 'populismo' i 'popolarismo' (politička doktrina talijanskih demokršćana), što je razlika između politike 'udovoljavanja narodu' i politike za narod'. To je ključno pitanje za europske kršćanske demokrate", napisao je na Twitteru Charles Michel.

Michel se poslije odvojeno sastao s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, šefom vatikanske diplomacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. siječanj 2022 19:00