APEL IZ VATIKANA

PAPA FRANJO 'Moramo se boriti protiv pošasti nezaposlenosti'

 AFP

CAMPOBASSO - Papa Franjo osudio je u subotu prilikom posjeta maloj talijanskoj regiji Molise "pošast nezaposlenosti" i pozvao na "odgovornost institucije i financijski svijet te poduzetnike" u suočavanju s tim izazovom.

Spominjući "kulturu solidarnosti", Papa je istaknuo potrebu tog angažmana "naspram stanja materijalne i duhovne nužde, posebno glede nezaposlenosti, pošasti koja zahtijeva napore i hrabrost sviju nas", tijekom mise u prisustvu desetaka tisuća vjernika na nekadašnjem nogometnom stadionu u Campobassu, središtu Molisea.

Molise, smješten u južnom dijelu poluotoka, jedna je od najmanjih regija Italije s nešto više od 300.000 stanovnika i stopom nezaposlenosti u prvom tromjesečju ove godine od 16,4 posto nasuprot nacionalnom prosjeku od 13,6 posto.

"Zapošljavanje je izazov koji posebno zove na odogovornost institucije, financijski svijet i poduzetnike", nastavio je Papa.

"Nužno je staviti dostojanstvo osobe u središte svake perspektive i svakog djelovanja. Drugi interesi, makar bili legitimni, od drugorazrednog su značaja", dodao je on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:33