PORUKE S PUTOVANJA

Papa Franjo na Kubi

 AFP

Papa Franjo pozvao je u subotu SAD i Kubu da "nastave približavanje", na početku povijesnog putovanja u obje zemlje.

"Potičem kubanske i američke političke dužnosnike da ustraju na tom putu te razviju sav svoj potencijal... kao primjer pomirbe za čitav svijet", izjavio je Papa neposredno nakon dolaska na Kubu u okviru mini-turneje koja će ga potom odvesti u SAD.

Papa bi se u nedjelju trebao susresti s kubanskim narodom na Trgu revolucije u Havani, drugog dana posjeta dugo izoliranom otoku koji poziva da se otvori i ponovno postane "mjesto susreta".

Dan nakon dolaska Jorge Bergoglio održat će najintenzivniji dio svojeg posjeta. U 15 sati održat će misu na velikom trgu gdje su se njegovi prethodnici Ivan Pavao II. 1998. i Benedikt XVI. 2012. susreli s gomilom vjernika, između spomenika u čast nacionalnom heroju Joseu Martiju i divovskog portreta Che Guevare.

Očekuje se gotovo milijun osoba, od kojih 3500 službenih uzvanika, među kojima kubanski predsjednik Raul Castro i argentinska predsjednica Cristina Kirchner.

Tijekom večeri Papa bi se trebao susresti s mladim Kubancima. Prilika je to da pokaže spontanost u improviziranom dijalogu gdje bi trebao ohrabriti mladež u poteškoćama na otoku usred ekonomske tranzicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:28