KATOLIČKI POGLAVAR

Papa osudio ubijanje civila u Ukrajini: Sadašnji trenutak ostavlja nas duboko uznemirenima jer je obilježen silama zla

Naglasio je da nije moguće ostati ravnodušan i da se mora "odlučno progovoriti kako bi se, u ime Boga, zatražilo da se zaustavi ta užasna djela"

Papa Franjo

 Filippo Monteforte/AFP

Papa Franjo rekao je u utorak da je rat u Ukrajini obilježen "silama zla" jer ostavlja za sobom grozote poput pokolja civila.

Papa je to rekao sudionicima međureligijskog hodočašća solidarnosti s ukrajinskim narodom u Černivcima na zapadu Ukrajine u organizaciji Međuvjerskog instituta Ilija iz Izraela.

"Sadašnji trenutak ostavlja nas duboko uznemirenima jer je obilježen silama zla", istaknuo je Papa u poruci koja je bila pročitana u njegovo ime.

"Patnje nanesene tolikima krhkih i bespomoćnih ljudi; mnogi pobijeni civili i nedužne žrtve među mladima; očajna patnja žena i djece... Sve to muči našu savjest", rekao je.

Papa, koji je već puno puta zatražio da se prekine sukob, naglasio je da nije moguće ostati ravnodušan i da se mora "odlučno progovoriti kako bi se, u ime Boga, zatražilo da se zaustavi ta užasna djela".

Na sastanku na tom hodočašću bivši nadbiskup Canterburyja Rowan Williams ponovio je Papin nedavni poziv da se za Uskrs proglasi prekid vatre.

Skupu su nazočili židovi, hindusi, muslimani, budisti i pripadnici drugih religija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 14:21