VEČERNJI ‘IZLET‘

Papa viđen u dućanu kako kupuje CD: Došao je malim Fiatom 500, vlasnici kažu da im je redovita mušterija

Dakle, hodajući Rimom nemojte se začuditi ako naletite na Papu. Ali ga ne zivkajte pritom. Brocalu se nije odazvao

Papa Franjo

 Javier Martínez-brocal/Youtube

Papa Frane viđen je u utorak uvečer u dućanu u središtu Rima. Za taj "izlet" poglavara Katoličke crkve ne bi se vjerojatno ni znalo da se u blizini, po osobnom poslu, nije našao španjolski novinar Javier Brocal, urednik televizijske kuće Rome Reports.

Posrijedi je bila prodavaonica glazbenih kompaktnih diskova Stereosound u rimskoj Minervinoj ulici, nasuprot Panteonu. Brocal je vidio dva bijela automobila, prepoznao vatikanske žandare u civilu, a zatim snimio Papu, u njegovoj uobičajenoj bijeloj reverendi, kako ulazi u mali fiat 500.

Brocal je ušao u dućan i doznao da je Papa kupio jedan CD klasične glazbe. Poznato je da je ljubitelj opere. Kako su rekli vlasnici, Papa je blagoslovio njihovu djelatnost, a oni su mu darovali još jedan CD.

Kažu da im je redoviti kupac, da je dolazio još kao nadbiskup Bergoglio, pa kao kardinal. Nije rečeno je li svraćao otkako je papa.

Papa Frane je više puta izišao iz Vatikana da bi, kao i svaki drugi kupac, obavio poneku kupovinu ili popravak. Viđen je u optičara nedaleko od Vatikana kada su mu se naočale razlabavile. Od onda mu ih servisiraju u istom dućanu, ali ne odlazi sam, nego po drugima šalje da mu ih poprave kada zatreba. Viđen je i kako osobno isprobava cipele, jer mu trebaju nešto čvršće, budući da lagano šepa.

Dakle, hodajući Rimom nemojte se začuditi ako naletite na Papu. Ali ga ne zivkajte pritom. Brocalu se nije odazvao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 16:32