OBJAVILA RAT

Paparazzi razljutili prvu damu Francuske: Tužit ću vas! Narušavate moju intimu

Ni jedan od predsjednika u novijoj francuskoj povijesti nije imao problem s objavom fotografija s odmora

Francuski predsjednik François Hollande i njegova partnerica, novinarka Paris Matcha, Valérie Trierweiler, od 2. kolovoza na odmoru su u ljetnoj državničkoj rezidenciji Fort De Bregançon na Azurnoj obali, no prva dama odlučila je zbog objavljivanja njihovih fotografija u kupaćim kostimima krenuti u otvoreni rat s francuskim paparazzima. Naime, na naslovnicama mnogih francuskih tjednika, među kojima Voici, VSD i Closer, objavljene su fotografije prve dama i francuskoga predsjednika s njihova odmora u blizini dvorca koji francuski predsjednici tradicionalno koriste za odmor, gdje su voljeli boraviti i Jacques Chirac i Nicolas Sarkozy .

‘Bling bling’ Sarkozy

Prvu damu posebno su razljutile fotografije na kojima je ona u bikiniju i uživa u kupanju na privatnoj plaži u sklopu dvorca. Valérie Trierweiler navodno je pojedinim medijima zaprijetila i sudskom tužbom u slučaju objavljivanja spornih fotografija. Mediji, naravno, nisu tražili dopuštenje za objavu, no u svoju obranu ističu da su predsjednik i njegova pratilja vrlo dobro znali da se prati svaki njihov korak.

Ni jedan od dosadašnjih predsjednika u novijoj francuskoj povijesti nije imao problem s objavljenim fotografijama s odmora. Ondje je fotografirana i trudna supruga Hollandeova prethodnika Sarkozyja - Carla Bruni - a njihove su fotografije u kupaćim kostimima iz Fort De Bregançona uobičajeno punile stranice francuskih tjednika tijekom ljetnih mjeseci. Francuskoj prvoj dami trebalo je biti jasno da je iluzorno očekivati da mogu proći nezapaženo i daleko od fotografskih objektiva, pogotovo zato što su na godišnji odmor krenuli redovitom linijom vlakom, ispraćeni brojnim novinarima i fotoreporterima. Vlakom umjesto privatnim predsjedničkim avionom kako bi francuskoj javnosti pokazali da je predsjednik i dalje “normalan”, što je bio i osnovni slogan njegove predsjedničke kampanje i na čemu je u velikoj mjeri i dobio izbore pobijedivši “bling bling” predsjednika Sarkozyja.

Treba se znati sakriti

Nazočnost medija vrlo lako se mogla izbjeći da su to doista željeli, samo da su avionom krenuli na neku drugu željenu skrovitu destinaciju, daleko od pogleda i da o tome nisu obavijestili javnost. I ne samo to, Valerie i predsjednik bili su svjesni da su stijene nedaleko od mjesta gdje su se kupali okupirali paparazzi te se navodno uopće nisu skrivali od fotoobjektiva, što je vidljivo i po objavljenim fotografijama. Francuski fotografi prvoj dami poručuju kako bi savjet trebala potražiti od svoje prethodnice i u mnogo čemu se ugledati na nju. Carla Bruni, kada doista nije željela da je se fotografira, uvijek je vrlo dobro znala kako izbjeći paparazze!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:13