‘SVE JE U REDU‘

Papin liječnik nakon što je Sveti Otac preskočio homiliju: ‘Umor je očekivan, nema zabrinutosti‘

Papa je u nedjelju na Trgu sv. Petra preskočio čitanje homilije za desetke tisuća vjernika, ali je nastavio voditi bogoslužje

Papa Franjo

 Andreas Solaro/Afp

Papa Franjo je 87-godišnjak čije su prolazno lošije zdravlje i umor, koji ga povremeno primoravaju da odustane od čitanja pripremljenih tekstova, očekivani za čovjeka njegovih godina, rekao je u ponedjeljak njegov liječnik za list Corriere della Sera.

"Papa je 87-godišnjak s golemim odgovornostima i sasvim je uobičajeno da prolazi kroz razdoblja umora", rekao je Sergio Alfieri, ravnatelj odjela kirurgije rimske bolnice Gemelli, koji je Svetom Ocu dvaput obavio operaciju abdominalnog područja u zadnje tri godine.

"Ne raspolažem nikakvim dokazima o situaciji koja bi mogla biti zabrinjavajuća", kazao je Alfieri.

"Sveti Otac je dobro za svoje godine, osobito s obzirom na epizodne respiratorne poteškoće koje se kod njega javljaju u najhladnijim periodima godine, a istodobno su i posljedica operacije pluća koju je imao prije mnogo godina. Ne viđam ga svaki dan, ali vas uvjeravam da ne boluje ni od kakve bolesti i da dolazi na redovite preglede."

Papa je u nedjelju na Trgu sv. Petra preskočio čitanje homilije za desetke tisuća vjernika, ali je nastavio voditi bogoslužje.

Posljednjih tjedana, Papa se muči s bronhitisom i gripom te je zadužio svog pomoćnika da umjesto njega čita obraćanja vjernicima, no ove nedjelje njegov pripremljeni tekst nije pročitan.

Britanska agencija Reuters napisala je kako je vrlo neobično da Papa potpuno preskoči homiliju na tako važan događaj kao što je Cvjetnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 04:15