AKTOVKA PUNA NOVCA

Par brazilskih beskućnika pronašao i vratio 60.000 kuna: 'Mogli su pobjeći s novcem, ali su pozvali policiju'

 Andrija Lučić / Cropix

SAO PAULO - Par brazilskih beskućnika koji živi ispod jednog od mostova u Sao Paulu pronašao je 20 tisuća reaisa (oko 60 tisuća kuna) u kanti za smeće i, na njihovo veliko iznenađenje, pozvao policajce.

Beskućnici su u jednoj kanti za otpatke pronašli aktovku punu omotnica sa sitnim novcem. Otišli su potom do zaštitarske službe obližnje tvrtke i zatražili ih da pozovu policiju, čiji je glasnogovornik poslije za televiziju G1 rekao da takav slučaj još nisu zabilježili.

"Oni su ljudi u potrebi i mogli su pobjeći s novcem, ali to nisu učinili nego su pozvali policiju", kazao je Bruno dos Santos, koji pretpostavlja da bi ovo mogao biti novac iz pljačke jednog restorana u blizini. U omotnicama je ukupno bilo oko 20 tisuća reaisa.

Rejaniel Silva Santos (36), beskućnik koji zarađuje pedesetak kuna na dan prikupljajući boce i druge otpatke za reciklažu , rekao je da ga je majka naučila da ne krade.

Silva Santos sa svojim družicom u nevolji Sandrom Reinom Domingues, koju je upoznao na cesti, živi pod jednim mostom na istoku Sao Paula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2021 16:49