POZITIVNI NA TESTU

Par pobjegao iz karantene iz nizozemskog ‘covid hotela‘, uhitili ih u avionu za Španjolsku

Protiv tridesetgodišnjeg Španjolca i dvadesetosmogodišnje Portugalke bit će podignuta prijava zbog kršenja zakona o javnoj sigurnosti
 Ilustracija/CHRISTIAN CHARISIUS/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Nizozemska policija uhitila je u zračnoj luci Amsterdam-Schiphol muškarca i ženu koji su pobjegli iz "karantene" uspostavljene za putnike pristigle iz Južne Afrike koji su bili pozitivni na testu za covid-19 nakon otkrića nove varijante omikron.

"Policija je večeras uhitila par koji je pobjegao iz hotela u kojemu je bio u karanteni", izjavio je u nedjelju navečer glasnogovornik Stan Verberkt.

"Par je uhićen u zrakoplovu koji se spremao poletjeti za Španjolsku", dodao je.

Tridesetgodišnji Španjolac i dvadesetosmogodišnja Portugalka predani su sanitarnim vlastima, objavila je žandarmerija.

Incident se dogodio pošto su nizozemske vlasti objavile da je 13 putnika od njih 61, koji su bili pozitivni na testu za covid po dolasku u petak u Amsterdam, zaraženo novom varijantom omikronom.

Protiv para bit će podignuta prijava zbog kršenja zakona o javnoj sigurnosti.

Par je ponovno stavljen u izolaciju, rekla je glasnogovornica nizozemskog zdravstva, Stefanie van Waardenburg, ali sad su smješteni u drugi hotel.

Putnici pozitivni na covid gotovo svi su u istom hotelu, a tek je nekoliko njih dobilo dozvolu da budu u vlastitom domu.

I putnici koji su bili negativni na testu dobili su naređenje da budu u izolaciji.

"Nadziremo poštuju li oni te propise", rekao je ministar zdravstva Hugo de Jonge.

Policija i pripadnici sigurnosti nadziru hotel u kojemu je uspostavljena karantena, rekao je glasnogovornik gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2022 23:38