TRAGIČAN KRAJ

Pastor umro pokušavajući ponoviti ono što piše u Bibliji i imitirati Isusa: ‘Izdržao je 25 dana...‘

Nakon 25 dana pastor je toliko smršavio da nije mogao ustati, bio je anemičan i otkazali su mu organi

Ilustracija

 Birgit Reitz-hofmann/Panthermedia/Profimedia/

Pastor u Mozambiku preminuo je nakon što je pokušao postiti 40 dana, pokušavajući ponoviti ono za što u Bibliji piše da je u pustinji učinio Isus Krist.

Francisco Barajah, osnivač evangeličke crkve Santa Trindade, preminuo je u bolnici u gradu Beira, kamo je dovezen u kritičnom stanju.

Nakon 25 dana bez hrane i vode, smršavio je do te mjere da nije mogao ustati, prenosi BBC. U bolnicu je prevezen na inzistiranje rodbine i pratitelja.

Barajahu dijagnosticirana je akutna anemija i otkazivanje probavnih organa. Nesretnog su pastora pokušali rehidrirati raznim pripravcima i serumima te ga nahraniti tekućom hranom, no bilo je prekasno i on je u srijedu preminuo. Imao je 39 godina.

Barajah je bio i učitelj francuskog jezika u gradu Messica u središnjoj pokrajini Manica, koja graniči sa Zimbabveom.

Članovi crkve Santa Trindade rekli su kako je uobičajeno da pastor i njegovi sljedbenici poste, ali ne tako dugo.

Njegov brat Marques Manuel Barajah kaže da je pastor postio, ali je osporio liječničku dijagnozu o njegovoj smrti. "Istina je da je moj brat patio od niskog krvnog tlaka", rekao je on.

Ovo nije prvi put da je došlo do smrtonosnog ishoda pri pokušaju oponašanja Kristovog 40-dnevnog posta u pustinji, kako je opisano u Evanđelju po Mateju.

Godine 2015. jedan je muškarac iz Zimbabvea umro nakon 30 dana posta, kako su prenijeli lokalni mediji, dok je 2006. godine jedna žena umrla u Londonu na otprilike polovici trajanja sličnog posta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:20