KLJUČNA METODA

Patolog otkrio najvažniji element u istrazi ubojstva male Danke (2): ‘Dvije se stvari moraju poklopiti...‘

Državni tajnik ističe da ima dokaza i materijalnih i osobnih koji potkrepljuju priznanje

Danka Ilić

 Društvene mreže

Patolog Radoslav Radosavljević izjavio je danas, u povodu ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Bora, da se biološki materijal djevojčice može pronaći na svim predmetima s kojima je ona došla u kontakt - odjeći, obući, igračkama, kao i na lišću ukoliko je na njega kapnula krv iz rane, prenosi Kurir.

On je za Tanjug istaknuo da je DNK ključna metoda u identifikaciji tijela i najvažniji elemenat u istrazi, jer se DNK profil djevojčice mora poklopiti s DNK profilom njezine majke, odnosno najbližih krvnih srodnika.

Na pitanje jesu li, kako prolazi vrijeme od ubojstva Danke Ilić, manje šanse da se utvrde svi detalji ubojstva, Radosavljević je rekao da vrijeme koje prolazi čini to da dolazi do degenerativnih sekundarnih promjena na tijelu, kao i da vanjske okolnosti, poput vlage, visoke temperature, djelovanje životinja mogu dovesti do određenih promjena.

Podsjetimo, potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čiju smrt su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" u Boru Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), nastavlja se nesmanjenim intenzitetom, a policija obilazi, pretražuje i kopa teren čak i tamo gdje ljudska noga nije kročila, izjavio je državni tajnik MUP-a Željko Brkić i objasnio da teza "tijela nema" ne može ugroziti istragu i osumnjičene osloboditi odgovornosti.

Državni tajnik ističe da ima dokaza i materijalnih i osobnih koji potkrepljuju priznanje, ali da "o njima ne može da govori".

- Tužilateljstvo vodi računa o njima, o tome na koji će način izaći s njima u javnost, kao i o vjerodostojnosti dokaza. Ta činjenica da još ne postoji tijelo ni na koji način ne uskraćuje mogućnost suda da u skladu s drugim dokazima i drugim saznanjima donese presudu.

Inače, pogreb Dalibora Dragijevića, koji je osumnjičen da je bratu Dejanu Dragijeviću zajedno s ocem Radoslavom pomogao da sakriju tijelo malene Danke, održat će se danas na Novom groblju u Zlotu, gdje se od ranih jutarnjih sati priprema sve za pogreb. Kako neslužbeno doznajemo, pogreb će biti u 14 sati, a posmrtni ostaci Dalibora Dragijevića stići će u Zlot direktno iz Niša.

Međutim, kako su grobari danas rekli, u žurbi su kako bi završili na vrijeme, obzirom da ih je policija tijekom jučerašnjeg dana prekidala u poslu blokadom ovog mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:48