PRIOPĆENJE SPC-a

Patrijarh Porfirije pozitivan na koronavirus: Ima vrlo blage simptome, bit će na kućnom liječenju

Određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mjere, priopćili su iz SPC-a

Patrijarh Porfirije

 Bruno Konjevic/cropix

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, pozitivan je na koronavirus, priopćio je SPC.

- S obzirom na to da je rezultat današnjeg testiranja patrijarha Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan, u skladu s određenim protokolom i savjetima liječnika, idućih nekoliko dana provest će na kućnom liječenju, navodi se u priopćenju.

Kako se dodaje, patrijarh ima vrlo blage simptome virusne infekcije.

- Određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mjere. Putem elektroničkih komunikacija u stalnom je kontaktu sa suradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano. Također, i dalje molitvom podržava liječnike i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za izlječenje svih koji su zahvaćeni epidemijom. Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao sudjelovati odgađaju do daljnjeg, zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, Porfirijev prethodnik, patrijarh Irinej (91) preminuo je 20. studenog 2020. godine u bolnici u Beogradu od posljedica koronavirusa.

Patrijarh srpski Irinej prisustvovao je masovnom pogrebu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Podgorici 1. studenoga, koji je također preminuo od posljedica koronavirusa. Samo tri dana kasnije zaraza je utvrđena i kod poglavara SPC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:21