STANOVNIŠTVO U STRAHU

PEDESET INCIDENATA U BLIZINI SRPSKO-HRVATSKE GRANICE Vojska zatekla migrante izvan prihvatnih kampova, pojedini taksisti dovozili ih u Šid

 OZAN KOSE / AFP

U srijemskom mjestu Šid i okolici, gdje su blizu hrvatske granice tri prihvatna centra za migrante, u posljednja 24 sat dogodilo se 50 incidentnih situacija, javili su u ponedjeljak vojvođanski mediji.

Zamjenik predsjednika općine Šid Zoran Semenović izjavio je za „TV Prva“ da je vojska u suradnji s policijom zatekla migrante izvan prihvatnih kampova i izvan mjesta predviđenih za njihovo kretanje, te da je tijekom noći bilo nekoliko manjih incidenata.

Zabilježeno je, rekao je, i da su pojedini taksisti s vozilima kikindskih i beogradskih tablica dovozili skupine migranata u Šid.

Semenović je rekao i da su migranti bili bez zaštitnih maski i da se u gradu strahuje da bi se zbog toga mogla pogoršati epidemiološka slika na teritoriju cijele općine Šid.

Zbog pogoršane sigurnosne situacije u tome srijemskom mjestu od subote je angažirana vojna policija Srbije po nalogu predsjednika države Aleksandra Vučića.

Oni osiguravaju tri prihvatna centra: Adaševci, Principovac i Šid stanica.

Vojska je raspoređena radi zaštite sigurnosti i imovine građana Šida od migranata, prenijeli su mediji.

Šid je više godina unazad krizno područje kada su u pitanju odnosi migranata i mjesnog stanovništva koje zbog njihovih upada u kuće, salaše i imanja strahuju za sigurnost.

U veljači ove godine tamo je upućena specijalna policija a od prije dva dana tu je razmještena i vojna policija.

Migranti na teritoriju srijemske općine Šid borave zbog blizine hrvatske granice koju nastoje ilegalno prijeći i domoći se zapadnih zemalja EU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:29