OTKRIVA DOKUMENTARAC

Pedofil radio kao majstor u portugalskom odmaralištu iz kojega je oteo Madeleine McCann?

Christian Brueckner u više navrata obavljao je popravke u odmaralištu Algarve baš kad su McCannovi ondje bili na godišnjem odmoru

Madeleine McCann

 Handout/METROPOLITAN POLICE/AFP

Tim njemačkih istraživačkih novinara otkrio je kako je glavni osumnjičenik za nestanak Madeleine McCann radio u odmaralištu iz kojega je djevojčica nestala. Pedofil Christian Brueckner bio je majstor u Ocean Clubu u portugalskom Praia da Luzu tog kobnog proljeća 2007., prikazano je u dokumentarcu "New Leads in the Maddie Case", koji se u Europi emitira u ponedjeljak navečer.

Producent filma rekao je kako su novinari njemačkim i portugalskim istražiteljima predali hrpu istražnog materijala koji dokazuje da je Brueckner u više navrata obavljao popravke u odmaralištu Algarve baš kad su McCannovi ondje bili na godišnjem odmoru, piše The Daily Beast.

Podsjetimo, malena Madeleine imala je svega tri godine kad je nestala iz spavaće sobe u apartmanu u kojemu je spavala s bratom Seanom i sestrom Amelie. Njezini roditelji u tom trenutku bili su s prijateljima na večeri u obližnjem tapas baru.

Parovi su naizmjence obilazili djecu, a vremenski okvir između tih provjera bio je manji od sat vremena, što ukazuje na činjenicu da je počinitelj bio itekako dobro upoznat sa situacijom i prostorom, tj. odmaralištem.

Portugalska policija isprva je za ovaj slučaj sumnjičila bračni par McCann, što je, prema mišljenju mnogih, dovelo do bijega pravoga počinitelja. Roditelje su na kraju ipak proglasili nevinima, a oni su tužili policijskog istražitelja koji je napisao knjigu u kojoj je tvrdio kako su upravo oni bili umiješani u nestanak djevojčice.

- Napravili smo rekonstrukciju te večeri iz koje je vidljivo kako je Brueckner imao dovoljno vremena za otmicu. Obavili smo razgovor i s državnim tužiteljem u Njemačkoj, gdje dotični pedofil služi zatvorsku kaznu zbog silovanja 72-godišnje Amerikanke u odmaralištu u Portugalu. Postoje svjedoci koji bi možda radije razgovarali s medijima, nego s nama ili policijom. Ako ovo rezultira bilo kakvim novim idejama, naravno da ćemo ih (pro)slijediti - rekao je glasnogovornik dokumentarca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 10:34