NAPAD NA KAPITOL

Pelosi senatore koji su omogućili oslobađanje Trumpa nazvala ‘kukavičkom skupinom republikanaca‘

Za proglašenje Trumpa krivim glasalo je 57 a za oslobađanje krivnje 43 senatora, no za osudu je bilo potrebno 100 senatora
Nancy Pelosi
 Samuel Corum/AFP

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi osudila je u subotu senatora koji su omogućili oslobađanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa kao "kukavičku skupinu republikanaca".

Senat SAD-a u subotu je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa oslobodio optužbe za poticanje na pobunu i smrtonosni napad njegovih pristaša na Kapitol, sjedište američkog Kongresa.

Za proglašenje Trumpa krivim glasalo je 57 a za oslobađanje krivnje 43 senatora, no za osudu je bila potrebna dvotrećinska većina od 100 senatora, odnosno 67 senatora.

Pelosi je optužila lidera republikanaca u Senatu Mitcha McConnella jer nije dopustio da se Senatu dostavi optužnica za opoziv dok je Trump još bio u Bijeloj kući.

McConnell je glasao da se Trump oslobodi optužbi a nakon glasanja je izjavio kako nema sumnje da je Trump "praktično i moralno odgovoran" za napade jer su ljudi koji su upali u zgradu Kongresa vjerovali da postupaju prema željama i uputama svog predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 05:55