NEGIRA UBOJSTVO

Penzionerka koja je izbola supruga dobila kaznu doživotnog zatvora: ‘Niste pokazali ni trunku kajanja‘

Umirovljena računovotkinja izbola je supruga nožem u srce, a policiji je rekla da je shvatila da njezin suprug nema srce...
David i Penelope Jackson
 Facebook

Umirovljena računovotkinja Penelope Jackson (66) osuđena je na doživotni zatvor nakon što je proglašena krivom za ubojstvo svog supruga Davida Jacksona (78).

Ona je supruga nasmrt izbola nožem, a dok je ležao na samrti, policiji je rekla da ga je 'trebala više bosti.'

U sudnici su se začuli jecaji Davidove šire obitelji kada je porota, koju je činilo osam žena i četiri muškarca, nakon 10 sati i 43 minute vijećanja donijela odluku da je kriva. Penelope je presudu dočekala kamenog lica, piše Daily Mail.

image
David i Penelope Jackson
Facebook

No, rasplakala se na optuženičkoj klupi kada je njezina trudna kći Isabell izjavila da 'ima dvoje prekrasnih roditelja'.

"Uvijek sam imala podršku te sam se osjećala voljeno i zbrinuto od strane svojih roditelja. Bila sam njihova beba. Bili su ponosni na mene", rekla je kći, koja je također dodala da joj se 'svijet srušio' kada je saznala za očevu smrt i majčino uhićenje.

Slomljena kći morala je organizirati očev sprovod, ali i pomoći majci nakon njezina uhićenja.

"Ne samo da sam izgubila oca, nego i majku. Ja sam im najbliža osoba koju imaju, a sada moram skupljati komade koji su od njih ostali", dodala je shrvana kći.

Penelope, koja je priznala krivnju za ubojstvo iz nehaja, ali je poricala ubojstvo, inzistirala je na tome da je David bio nasilan te da joj je kontrolirao život, a njihov se odnos pogoršao tijekom izolacije uzrokovane pandemijom koronavirusa jer mu 'nije mogla pobjeći'.

Također je na sudu izjavila da se ne sjeća 18-minutnog poziva hitnoj pomoći u noći ubojstva, kada im je rekla da će 'uz malo sreće, njezin suprug iskrvariti do smrti' te 'da ga je ubola nožem u srce, ali se ispostavilo da on nema srca'.

Rekla je da nije namjeravala ubiti svog supruga, ali da joj je 'bilo svega dosta i prekipjelo mi je' nakon što ju je on, navodno, zlostavljao. Izjavila je da je sa sobom u krevet ponijela dugački nož za filetiranje u slučaju da joj suprug ponovno bude nasilan.

No, sudac Martin Picton rekao je da je njezin pokušaj da svog bivšeg supruga prikaže kao 'čudovište' propao, te joj je uputio kritiku jer nije 'pokazala ni trunke kajanja' što ga je ubila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:41