‘VJERUJTE, ON PATI‘

Peskov u bizarnom intervjuu tvrdi da je Putin tužan, iako na licu nema suza: ‘Nitko ne razumije kroz što on prolazi...‘

Glasnogovornik Kremlja rekao je da malo vjerojatno da itko zna i razumije kroz što Putin prolazi nakon napada na koncertnu dvoranu

Dmitrij Peskov i Vladimir Putin

 Natalia Kolesnikova/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin, iako još nije bio ni na jednom odavanju počasti žrtvama napada blizu Moskve ni posjetio njihove obitelji ili ranjene, osjeća bol, objavio je Kremlj u subotu.

"Šef države osobno je jako zabrinut zbog ovakvih tragedija. Vjerujte mi, iako ne vidite suze na njegovom licu, to ne znači da ne pati", rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov u kratkom intervjuu objavljenom u subotu.

"Malo je vjerojatno da itko zna i razumije kroz što on prolazi, što uključuje i vas i mene", dodao je Peskov.

Naoružani napadači upali su 22. ožujka u Crocus City Hall, veliku koncertnu dvoranu blizu Moskve. Pucali su u masu i zapalili zgradu.

Prema najnovijim podacima ruskih spasilaca, ubijene su najmanje 144 osobe, a 551 ozlijeđena.

Odgovornost za najsmrtonosniji napad u Rusiji u 20 godina preuzela je džihadistička skupina Islamska država.

Ruski predsjednik javno se obratio dan nakon tragedije. Kremlj je u četvrtak dao do znanja da se Putin ne namjerava odmah sastati s obiteljima žrtava, kao ni otići na mjesto tragedije.

Zapadni diplomati, uglavnom američki i europski, ali i iz afričkih i latinoameričkih zemalja, položili su u subotu cvijeće i održali minutu šutnje ispred koncertne dvorane.

U priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova kaže se da su sudjelovali čelnici i osoblje više od 130 diplomatskih misija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 16:57