OPET TEŠKO BOLESNA

Pet godina nakon što se oporavila od raka dojke, prvoj dami Sirije dijagnosticirana je leukemija

Asmu al-Asad podvrgnut će posebnom protokolu liječenja koji će zahtijevati izolaciju. Zbog toga će morati obustaviti javno djelovanje

Asma al-Asad

 Miguel Medina/AFP

Prvoj dami Sirije, Asmi al-Asad (48), dijagnosticirana je leukemija, priopćilo je u utorak sirijsko predsjedništvo, gotovo pet godina nakon što je obznanila potpuni oporavak od raka dojke.

U priopćenju se navodi da će prva dama biti podvrgnuta posebnom protokolu liječenja koji će zahtijevati izolaciju te da će se zbog toga morati obustaviti javno djelovanje.

U kolovozu 2019. Asma je izjavila da se u potpunosti oporavila od raka dojke, koji je, rekla je, bio rano otkriven.

image

Asma al-Asad

Louai Beshara/AFP

Otkako je Sirija upala u rat 2011. godine, ova je bivša investicijska bankarica, inače rođena u Londonu, preuzela dužnost vođenja dobrotvornih akcija i susreta s obiteljima poginulih vojnika, ali je i došla pod nemilost opozicije.

Vodi Sirijski fond za razvoj, veliku nevladinu organizaciju za operacije pomoći i razvoja u Siriji.

Prošle godine pratila je muža, predsjednika Bašara al-Asada, u posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što je bilo njezino prvo objavljeno službeno putovanje u inozemstvo u pratnji supruga od 2011.

Tad je upoznala šeiku Fatimu bint Mubarak, majku predsjednika UAE-a, a to putovanje mnogi smatraju simbolom njezine rastuće uloge u javnim poslovima.

image

Asma al-Asad i Bašar al-Asad

Syrian Presidency/zuma Press/profimedia/Syrian Presidency/zuma Press/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 03:36