CIPAR

Petorica Izraelaca koje se tereti za grupno silovanje 20-godišnje Britanke izvedena pred sud

Optuženi imaju između 19 i 20 godina, a svi dolaze iz arapskog grada Majd al-Kruma koji se nalazi u Sjevernom mehozu u Izraelu
 Etienne TORBEY/AFP

Pet je Izraelaca u četvrtak izvedeno pred sud u gradu Famagusti u Cipru kako bi se suočili s optužbom da su 3. rujna u hotelu u popularnom resortu Ayiji Napi grupno silovali 20-godišnju Britanku, piše BBC.

BBC piše da su se članovi obitelji optuženih došli u sudnicu kako bi pružili podršku optuženima. Optuženi imaju između 19 i 20 godina, a svi dolaze iz arapskog grada Majd al-Kruma koji se nalazi u Sjevernom mehozu u Izraelu. Svi su rekli da se ne smatraju krivima za zločin koji im se stavlja na teret.

Njihovi su odvjetnici na ročištu koje se održalo u četvrtak rekli da još nisu vidjeli najvažnije dokaze, pa tako ni DNK izvještaj.

image
Etienne TORBEY/AFP

Jedan od odvjetnika rekao je da bi izvještaj mogao pokazati da njegova dva klijenta uopće nisu bila u hotelskoj sobi u kojoj se navodno dogodilo grupno silovanje. Državni je tužitelj rekao da će izvještaj dobiti do kraja dana.

Nakon što je saslušanje završeno, obitelji optuženih pohrlile su da ih zagrle. Jedan od optuženih zaplakao je kad je zagrlio svoju majku.

Bivša ciparska parlamentarka Skevi Koukouma i članovi jednog vodećih pokreta za zaštitu prava žena u Cipru također su bili prisutni na ročištu. Koukouma je rekla da su došle kako bi poslali poruku da se "žrtve trebaju osjećati da mogu govoriti i da im se može vjerovati". "One nisu same", dodala je parlamentarka.

image
Etienne TORBEY/AFP

Suđenje se nastavlja 16. listopada. Ministarstvo vanjskih poslova Izraela isprve je reklo da je zbog potencijalne povezanosti sa spomenutim zločinom uhićeno šest izraelskih državljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:44