TRAGEDIJA U SARAJEVU

Pijanom vozaču koji je sumanuto jurio bez dozvole pa usmrtio liječnicu određen pritvor od mjesec dana

Armin Berberović je 26. svibnja u 23:30 sati u Sarajevu svojim Mercedesom udario tri žene, od kojih je jedna preminula na licu mjesta

Azra Spahić

 FACEBOOK

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je Arminu Berberoviću (27) mjeru pritvora u trajanju od mjeseca dana zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubila liječnica Azra Spahić, piše Klix.ba.

Podsjetimo, Berberović je 26. svibnja u 23:30 sati u ulici Maršala Tita u Sarajevu upravljao Mercedesom kojim je sinoć udario tri pješakinje - Spahić i njezine dvije prijateljice koja su rođene 1997. i 2002. godine. Spahić je preminula na licu mjesta, a njezine su prijateljice zadobile teške tjelesne ozljede. Policija je utvrdila da je Berberović u trenutku izazivanja nesreće bio pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole te da je vozio znatno brže od dopuštenog.

Sud je prilikom određivanja pritvora Berberoviću konstatirao da postoji mogućnost da će ponoviti kazneno djelo koje mu se stavlja na teret te da puštanje njega na slobodu moglo uznemiriti javnost.

Berberović je priznao krivnju za prometnu nesreću.

Berberovićev branitelj Rusmir Karkin rekao je kako njegov klijent ima olakotnu okolnost jer nije ranije gonjen te da ne postoji formalno-pravna osnova za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Građani Sarajeva odali su počast stradaloj liječnici, a regionalne su vlasti odlučile pojačati kontrole prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:29