BIZARNA IDEJA

'PIJEMO GA 21 GODINU, JAKO JE LJEKOVIT' Hinduistička grupa nudi kravlji urin za borbu protiv koronavirusa STRUČNJACI 'To NIJE lijek!'

 
 Jalees ANDRABI / AFP

Hinduistička grupa organizirala je skupno pijenje urina u subotu jer vjeruje da kravlji urin ima ljekovita svojstva te da može poslužiti kao prevencija protiv koronavirusa.

Stručnjaci su opetovano ponovili da kravlji urin ne liječi bolesti poput raka te da ne postoje dokazi da može spriječiti dobivanje koronavirusa.

"Parti" je organizirala skupina Akhil Bharat Hindu Mahasabha (Sveindijski hinduistički savez) u svojem sjedištu u New Delhiju, a prisustvovalo je 200 ljudi. Organizatori se nadaju da će organizirati slične događaje drugdje u Indiji.

"Pijemo kravlji urin 21 godinu, a također se kupamo u kravljem izmetu. Nikada nismo osjetili potrebu za engleskom medicinom", rekao je Om Prakash, jedan od partijanera.

A man serves panchagavya, a traditional Hindu ritual mixture made of cow dung, urine, milk, curd and ghee, to members and supporters attending a 'gaumutra (cow urine) party' to fight against the spread of the COVID-19 coronavirus, organised by Hindu organisation 'Akhil Bharat Hindu Mahasabha' president Chakrapani Maharaj, in New Delhi on March 14, 2020. (Photo by Jalees ANDRABI / AFP)
Jalees ANDRABI / AFP

Chakrapani Maharaj, čelnik organizacije, pozirao je fotografima, dok je postavio žlicu ispunjenu kravljim urinom blizu karikature koronavirusa.

Istaknuti članovi vladajuće hinduističko nacionalističke stranke premijera Narendre Modija BJP, zagovarali su korištenje kravljeg urina kao lijeka za rak i druga oboljenja.

Tako je zastupnica BJP-a u skupštini sjeveroistočne države Assam rekla je zastupnicima na sjednici da kravlji urin i izmet mogu biti korišteni protiv koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:50