SUĐENJE G. MAXWELL

Pilot otkrio koje je slavne osobe prevozio u ‘Lolita Expressu‘, progovorila i žrtva: ‘Bilo mi je tek 14...‘

Svjedočio je i Epsteinov pilot, koji je rekao je da prevozio princa Andrewa, Billa Clintona, Donalda Trumpa i Kevina Spaceyja.

Jeffrey Epstein na privatnom otoku na Karibima

 Mega/The Mega Agency/Profimedia

Dugogodišnji pilot ozloglašenog Jeffreyja Epsteina, američkog milijardera kojega se sumnjičilo za podvođenje 36 maloljetnica, svjedočio je na suđenju Ghislaine Maxwell kako je prevozio poznate osobe na luksuzne lokacije po cijelom svijetu, prenosi BBC.

Larry Visoski, prvi svjedok na suđenju Epsteinovoj nekadašnjoj suradnici i ljubavnici za umiješanost u organizaciju seksualne trgovine, ispričao je kako je između ostalog prevozio princa Andrewa, Billa Clintona, Donalda Trumpa i Kevina Spaceyja.

Tužitelji optužuju Maxwell, kći pokojnog britanskog medijskog magnata Roberta Maxwella, da je mamila i pripremala maloljetne djevojke kako bi ih Epstein mogao seksualno zlostavljati. U zlostavljanjima je i sama sudjelovala, no ona optužbe negira ističući da je ona u cijelom slučaju žrtveni jarac za Epsteina nakon što je on počinio samoubojstvo u zatvorskoj ćeliji 2019. godine.

Ghislaine Maxwell je u američkom zatvoru od prošle godine i prijeti joj do 80 godina zatvorske kazne,

Na zamolbu da opiše položaj Ghislaine u Epsteinovim nedjelima, Visoski je naveo da je ona bila 'broj 2'.

- Epstein je bio visoki broj 1, rekao je na newyorškom sudu u utorak.

Visoski je 25 godina radio kao Epsteinov pilot, a tijekom njegova svjedočenja tužitelji su pokazali članovima porote fotografije njegovih nekretnina.

Izjavio je da nikada nije svjedočio seksualnima aktivnostima tijekom putovanja, iako su vrata kokpita uvijek bila zatvorena za vrijeme leta na zrakoplovu koji je dobio ime 'Lolita Express'.

image

Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell u Bijeloj kući s Billom Clintonom

The William J. Clinton President/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Također se sjeća da je u zrakoplovu viđao i Virginiju Roberts Guiffre, koja je za seksualni napad optužila princa Andrewa. Sin britanske kraljice Elizabete odbacio je njezine optužbe.

- Da, sjećam se niske ženske osobe plave kose. Nije izgledala mlado, ovisi što smatrate mladim. Bila je u mojoj kategoriji, rekao je.

Na upit da opiše vezu Maxwell s Epsteinom rekao je da je bila više privatne naravi nego poslovne.

- Ne bih tu vezu opisao romantičnom, dodao je.

Svjedočila je i jedna od žrtava seksualnog zlostavljanja.

Žena pod pseudonimom Jane sudu je ispričala da je Maxwell često bila u sobi s njom dok je imala spolne odnose s Epsteinom. Svjedokinji je bilo tek 14 godina kada je sve počelo.

image

Ghislaine Maxwell

Chris Ison/Pa Images/Profimedia

'Jane' je ispričala sudu da je upoznala Epsteina i Maxwell na ljetnom kampu u Michiganu 1994. godine. Rekli su joj da je on bogati donator koji nudi stipendije učenicima.

Epstein je obećao da će financirati njezino obrazovanje, ali ju je umjesto toga zlostavljao, rekli su tužitelji. Ona je ispričala da je njezin otac umro godinu dana ranije te da njezina obitelj muči muku s novcima.

Jane je opisala da je Ghislaine s njom ležerno razgovarala o seksu te da je uskoro počela posjećivati Epsteinovo imanje svakih tjedan do dva.

Do prvog seksa s Epsteinom došlo je dok su razgovarali o njezinoj budućnosti. Ispričala je da ju je Epstein iz ureda odveo do kućice pokraj bazena, a zatim skinuo hlače i počeo masturbirati.

- Smrznula sam se od straha, nikada ranije nisam vidjela penis. Bila sam prestrašena i osjetila gađenje. Bilo me je sram, ispričala je.

Nedugo potom imala je prvo seksualno iskustvo s Ghislaine Maxwell, koje se dogodilo u Epsteinovu domu u Palm Beachu.

- Naredili su mi da ih slijedim do njegove spavaće sobe. Skinuli su odjeću sa sebe, počeli se maziti i nekako ležerno hihotati, ispričala je.

Dodala je da je putovala s Epsteinom i Maxwell desetak puta, uglavnom između njegove kuće u New Yorku i Novog Meksika dok je bila u dobi između 14 i 16 godina.

Također je sudjelovala u 'orgijama' s drugim sudionicima i opisivala bol koju je osjećala.

Rekla je da su se Epstein i Maxwell hvalili poznanstvima sa slavnim osobama.

Jane je prva od četiri žrtve zlostavljanja koje će svjedočiti protiv Ghislaine Maxwell.

Optužbe za seksualno zlostavljanje odnose se na razdoblje između 1994. i 2004. godine, a tužiteljstvo tvrdi da je Maxwell bila Epsteinova desna ruka koja je dovodila ranjive tinejdžerice već u dobi od 14 godina u njegove luksuzne rezidencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:36