‘ČISTA EMOCIJA‘

Pilot propale kompanije napravio neobičan manevar iznad Crne Gore, mnogi su pobjesnili

Spomenutim letom iz Crne Gore u Beograd na operaciju srca prevezena je beba stara samo 48 sati
 Ilustracija/Profimedia, flightradar24

Avion Montenegro Airlinesa u petak je na letu iz Podgorice za Beograd letio putanjom u obliku srca zbog čega su na društvenim mrežama uslijedile kritike, ali i brojne poruke potpore na račun mladog kapetana Nikole Pavličevića, koji je prilikom leta YM-100 došao na ideju napraviti posebnu rutu iznad Crne Gore.

Putanja je išla od Podgorice preko Kolašina i Nikšića do Podgorice, pa je potom nastavljen regularan let prema Beogradu. Rekonstrukcija rute leta jasno se može vidjeti na stranici za praćenje komercijalnih letova flightradar24, piše RTS.

Inače, prema saznanjima crnogorskog portala CdM, spomenutim letom u petak ujutro iz Crne Gore u Beograd na operaciju srca prevezena je beba stara samo 48 sati.

Pilot Nikola Pavličević je kritičare, koji su ga optužili za neracionalnu potrošnju goriva, zamolio da "izračunaju koliko je i kome dužan".

- Poštujem svačije mišljenje, a uvažit ću i vaše kritike. Neću dužiti, bit ću prilično precizan. Cijena 1000 kilograma goriva za ovaj let iznosila je 470 eura, a ovo 'kritično srce' potrošilo je 700 kg. Molim vas da izračunate koliko sam i kome dužan - poručio je mladi kapetan.

Istaknuo je kako je spomenuti let bila "čista emocija isprovocirana današnjim brifingom, suzama i velikom ljubavlju prema kompaniji od strane posade i zaposlenih".

- Neki kažu zatvor, neki 15.000 eura - naveo sam precizno koliko goriva i ljubavi je potrošeno, a ja sam spreman sve to nadoknaditi - izjavio je Pavličević i dodao kako je to bio njegov najljepši let u karijeri.

Podsjetimo, crnogorska vlada u četvrtak je odlučila ugasiti Montenegro Airlines, prizemljiti sve avione i osnovati novu aviokompaniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2022 01:37