INCIDENT U AMSTERDAMU

PILOT ZABUNOM AKTIVIRAO ALARM ZA OTMICU I IZAZVAO DRAMU U ZRAČNOJ LUCI Stigla vojna policija, otkazali se letovi... 'Duboko se ispričavamo'

 
 Reuters

Dramatična situacija u amsterdamskoj zračnoj luci napokon je i službeno riješena, potvrdila je to u srijedu navečer zrakoplovna kompanija Air Europa, u čijem se avionu i desio incident.

Naime, tvrtka je na svojem službenom Twitter profilu objavila kako je došlo do "velike pogreške".

- Lažna uzbuna. Na letu Amsterdam - Madrid pogreškom je aktivirano upozorenje koje pokreće protokol o otmicama na aerodromu. Ništa se zapravo nije dogodilo, svi putnici su sigurni i čekaju polijetanje. Duboko se ispričavamo - priopćili su.

Podsjetimo, nizozemska vojna policija istraživala je "sumnjivu situaciju" u zrakoplovu na aerodromu Schiphol u Amsterdamu, prenio je BBC.

Ovu informaciju na svom službenom Twitter profilu potvrdila je i sama zračna luka.

Glasnogovornik vojne policije odbio je imenovati zrakoplovnu tvrtku koja je uključena u incident, ali The Guardian doznaje kako je riječ o letu kompanije Air Europa za Madrid.

Lokalni mediji pišu kako se u zračnoj luci oglasio alarm, a na Schiphol su odmah upućene i hitne službe, uključujući i dva helikoptera. Također, veliki dio aerodroma, kao i njegova željeznička stanica, evakuirani su.

Svi letovi do i iz zračne luke bili su obustavljeni.

Nizozemski mediji navode i kako su od više neimenovanih izvora sigurnosnih službi doznali kako se možda radi o potencijalnoj talačkoj krizi, ali službene potvrde za to još nema.

Incident je proglašen tzv. situacijom GRIP-3, kažu nizozemski dužnosnici, što znači da je riječ o ozbiljnom događaju s velikim posljedicama za lokalno stanovništvo.

Sat vremena nakon prvih dramatičnih izvještaja iz amsterdamskog Schiphola, policija je izvijestila kako su svi putnici i članovi posade sad na sigurnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:48