GOTOVO, FAJRUNT!

Pilot zbog lošeg vremena morao prisilno sletjeti pa odbio ponovno poletjeti: ‘Ma moja smjena je gotova!‘

Neočekivan razvoj događaja rezultirao je kratkotrajnim kaosom jer su uzrujani putnici odbili napustiti avion i počeli protestirati

Zrakoplov Pakistan International Airlinesa; ilustracija

 Aamir Qureshi/AFP

Jedan pakistanski pilot odbio je dovršiti putovanje nakon što je njegov zrakoplov morao prinudno sletjeti, jer je u međuvremenu njegova smjena završila, piše Independent.

Zrakoplov Pakistan International Airlinesa (PIA), nacionalnog zračnog prijevoznika te zemlje, trebao je u nedjelju iz Rijada u Saudijskoj Arabiji odletjeti za Islamabad, glavni grad Pakistana.

Pilot PIA-e je, međutim, zbog loših vremenskih uvjeta ubrzo nakon polijetanja morao prinudno sletjeti u zračnu luku Dammam u Saudijskoj Arabiji.

Pilot je nakon toga odbio ponovno poletjeti, kazavši da mu je gotova smjena, navodi The Express Tribune.

Ovakav neočekivan razvoj događaja rezultirao je kratkotrajnim kaosom jer su uzrujani putnici odbili napustiti zrakoplov i počeli protestirati.

Vlasti u zračnoj luci Dammam morale su pozvati sigurnosne službe kako bi situaciju stavile pod kontrolu, a putnici su nakon nekog vremena smješteni u obližnje hotele.

'Pilot se treba odmoriti jer je to neophodno za sigurnost leta. Svi putnici stići će u 23 sata u zračnu luku Islamabad, a do tad se mogu odmarati u hotelskim sobama', rekao je glasnogovornik PIA-e, a prenosi Gulf News.

Incident se dogodio dva mjeseca nakon što je pakistanski nacionalni prijevoznik povećao broj svojih letova.

PIA je priopćila da će svaki tjedan obavljati 35 letova za Saudijsku Arabiju nakon što je Južna Arabija ukinula ograničenja na putovanja iz Pakistana i drugih zemalja zbog pandemije covida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2022 17:09